Nigdy nie używałem wcześniej QMEG-a, ale zachęciły mnie filmy Larka i postanowiłem sobie zamontować.
Moje trzy główne pobudki po temu: natywna obsługa szybkiej transmisji SIO, zimny reset na Shift+Reset, odwrócony Option do Basica.
Zamontowałem sobie kość z przełącznikami, wszystko śmiga elegancko, ale jest jedna dziwność z QMEG+4.04 i nie wiem czy to tak ma być czy coś jest u mnie nie tak.
Chodzi o to, że na oryginalnym OS oraz na starszych QMEG (np. 4.2) jak włączam kompa, to bootuje z SIO2SD normalnie, natomiast na ostatnim QMEG+4.04 po włączeniu nie bootuje z SIO2SD. Efekt jest taki, że włączam kompa i mam ekran QMEG po prostu i nie startuje obraz zamontowany z SIO2SD. Wciśnięcie L normalnie listuje zawartość dyskietki, można też wczytywać wówczas wszystko bez problemu. Można też zrobić zimny start przez Shift+Reset i wówczas też normalnie zabootuje. Tylko bezpośrednio przy włączeniu kompa nie bootuje. Ten typ tak ma, czy coś jest u mnie nie tak?
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.