Nigdy nie używałem wcześniej QMEG-a, ale zachęciły mnie filmy Larka i postanowiłem sobie zamontować.
Moje trzy główne pobudki po temu: natywna obsługa szybkiej transmisji SIO, zimny reset na Shift+Reset, odwrócony Option do Basica.
Zamontowałem sobie kość z przełącznikami, wszystko śmiga elegancko, ale jest jedna dziwność z QMEG+4.04 i nie wiem czy to tak ma być czy coś jest u mnie nie tak.
Chodzi o to, że na oryginalnym OS oraz na starszych QMEG (np. 4.2) jak włączam kompa, to bootuje z SIO2SD normalnie, natomiast na ostatnim QMEG+4.04 po włączeniu nie bootuje z SIO2SD. Efekt jest taki, że włączam kompa i mam ekran QMEG po prostu i nie startuje obraz zamontowany z SIO2SD. Wciśnięcie L normalnie listuje zawartość dyskietki, można też wczytywać wówczas wszystko bez problemu. Można też zrobić zimny start przez Shift+Reset i wówczas też normalnie zabootuje. Tylko bezpośrednio przy włączeniu kompa nie bootuje. Ten typ tak ma, czy coś jest u mnie nie tak?
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury