Cześć wszystkim,
Chciałbym zainstalować na swoim Atari 1040 STE system MagiC 6.20.
Obecnie mam polski TOS 2.06.
Jest może lub ktoś z was dysponuje instrukcją krok po kroku jak zainstalować ten system na karcie CF?
Dziękuje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Instalacja krok po kroku systemu MagiC 6.20 na Atari ST/STE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć wszystkim,
Chciałbym zainstalować na swoim Atari 1040 STE system MagiC 6.20.
Obecnie mam polski TOS 2.06.
Jest może lub ktoś z was dysponuje instrukcją krok po kroku jak zainstalować ten system na karcie CF?
Dziękuje.
Odpalasz instalator, a potem już z górki.
potwierdzam :)
To może inaczej...jaki polecilibyście system/nakładkę która zwiększa możliwości pulpitu w standardowym TOSIE? te podstawowe ikony są nudne i brak trochę funkcjonalności w tym TOSIE...no i te tylko 4 kolory w średniej rozdzielczości...
...a co w tym GEMie chcesz robić, poza uruchamianiem stamtąd programów? To ma zajmować jak najmniej pamięci i czasu CPU. Tryby graficzne są sprzętowe, nic z nimi nie zrobisz. GEM dołączony do TOSu 2.06 funkcjonalnie jest całkiem ok jak na możliwości tego komputera.
No Geneva i NeoDesk
no i te tylko 4 kolory w średniej rozdzielczości.
karta graficzna ;)
Jest jeszcze fajny TeraDesk.
W tym poście, co prawda przy innej okazji, na filmiku pokazałem jak wygląda.
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=15729
Moim zdaniem najfajniejsza, nakładka na TOS.
Lekka, nie zabiera dużo pamięci, ale jak masz STE z 4MB, to hulaj dusza. hahahah.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Instalacja krok po kroku systemu MagiC 6.20 na Atari ST/STE
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 55 zapytań