Cześć wszystkim,
Chciałbym zainstalować na swoim Atari 1040 STE system MagiC 6.20.
Obecnie mam polski TOS 2.06.
Jest może lub ktoś z was dysponuje instrukcją krok po kroku jak zainstalować ten system na karcie CF?
Dziękuje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Instalacja krok po kroku systemu MagiC 6.20 na Atari ST/STE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć wszystkim,
Chciałbym zainstalować na swoim Atari 1040 STE system MagiC 6.20.
Obecnie mam polski TOS 2.06.
Jest może lub ktoś z was dysponuje instrukcją krok po kroku jak zainstalować ten system na karcie CF?
Dziękuje.
Odpalasz instalator, a potem już z górki.
potwierdzam :)
To może inaczej...jaki polecilibyście system/nakładkę która zwiększa możliwości pulpitu w standardowym TOSIE? te podstawowe ikony są nudne i brak trochę funkcjonalności w tym TOSIE...no i te tylko 4 kolory w średniej rozdzielczości...
...a co w tym GEMie chcesz robić, poza uruchamianiem stamtąd programów? To ma zajmować jak najmniej pamięci i czasu CPU. Tryby graficzne są sprzętowe, nic z nimi nie zrobisz. GEM dołączony do TOSu 2.06 funkcjonalnie jest całkiem ok jak na możliwości tego komputera.
No Geneva i NeoDesk
no i te tylko 4 kolory w średniej rozdzielczości.
karta graficzna ;)
Jest jeszcze fajny TeraDesk.
W tym poście, co prawda przy innej okazji, na filmiku pokazałem jak wygląda.
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=15729
Moim zdaniem najfajniejsza, nakładka na TOS.
Lekka, nie zabiera dużo pamięci, ale jak masz STE z 4MB, to hulaj dusza. hahahah.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Instalacja krok po kroku systemu MagiC 6.20 na Atari ST/STE
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 58 zapytań