Dzięki mono, sprawdzę, powalczę.
A przy okazji, bo wiem że jesteś z frakcji :-) linuxowej, to którą dystrybucję byś polecił jako najlepszą bazę do:
1) uruchamiania emulatorów różnych platform (głównie Atari 8-bit, ST, ale i powiedzmy C64, Amiga i inne)
2) dumpowania dyskietek (bezpośrednio z flopa PC albo USB-KryoFlux)
3) narzędzi do manipulacji obrazami - konwersji formatów np. msa->st, dms->adf, itp, itd.
Generalnie taka linuxowa maszyna nastawiona na zabawy retro-disk/tape preseravtion, itp.
Sprzęt:
1. laptop klasy IBM Thinkpad: Pentium III 1GB RAM lub Pentium IV 2GB RAM - te z FDD. Na tym P3 postawiłem kiedyś Xubuntu, ale to tyle z jego używania do tej pory :)
2. laptop klasy Dell Latitude D630/ HP Compaq 8510p - Core2Duo T9500- te bez FDD. Na Dellu obok XP mam Fedorę i chyba nawet na niej Hatari, ale rzadko używam.
3. stacjonarny tower z FDD, QuadCore Q9650, 8GB RAM z CentOS 7, ale służy na razie prawie do niczego... trochę jako serwer plików backup.
Sugestie innych, "gotowszych" kombajnów, również dla Windy, nadal mile widziane.
<--
Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.
--== Kup Pan/i dyskietkę
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--