Cześć,
może ktoś z was ma walający się i niepotrzebny WD1772 lub zamiennik (VL1772), jeśli tak to chętnie odkupie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] WD1772 lub zamiennki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć,
może ktoś z was ma walający się i niepotrzebny WD1772 lub zamiennik (VL1772), jeśli tak to chętnie odkupie.
Zaxona spytaj - przecież robi teraz klony XFek, więc pewnie znalazł gdzieś źródełko :)
przeczuwam że właśnie o ten klonik chodzi :)
Tak dokładnie :)
Pisałem do Zaxona czy nie sprzeda razem z kitem, ale nie odpisuje więc zakładam, że nie.
A ponieważ kupiłem kita to kompletuje części, więc jak ktoś ma jedną sztukę zbędą to proszę o kontakt :)
Hmmm sam bym zanabył, jakbyś coś ustalił gdzie można kupić, będę wdzięczny :)
Mam WD1770 z płytki od VC1571.
Nie dam gwarancji ze sprawny i trzeba sobie go wylutować. W gratisie 6502 do wylutowania plus to co na płycie.
@Sikor: thx, tu już znalazłem, tylko ten sklep do którego prowadzi elecena wygląda co najmniej "dziwnie", ale jutro tam zadzwonię.
@nekroskop: WD1770 zgodnie z tym co pisał Zaxon nie działa zbyt dobrze.
https://www.utsource.net/itm/p/571113.html
Witam.
Kurde, jak ostatnio pół roku temu kupowałem u jakiegoś Niemca przez ebaja WD1772 02-02 za 6€/szt, to nie przypuszczałem nawet, że zrobiłem deal życia ;)
Sprzedałem ostatnio na all.... KMD z tym układem, za 224,72zł, czyli kupujący jest co najmniej stówę do przodu ;)
Mam jeszcze 10 szt. te które kupiłem od Niemca i jedną z mojej CA2001, bo zmieniłem na WD2797, ale za mniej niż 100zł/szt nie oddam ;)
Pozdrawiam i sorry za offtop ;)
Andrzej
@lotharek dziękuję bardzo, zamówiłem cały brakujący zestaw z BOM za 120zł łącznie z VL1772 :)
życie było by zbyt piękne, własnie mi anulowali zamówienie z powodu braku VL1772 :(
życie było by zbyt piękne, własnie mi anulowali zamówienie z powodu braku VL1772 :(
Mógłbym przysiąc, że jeszcze wczoraj widziałem u majfrendów w jakiejś dobrej cenie. Dziś już tylko koło 20$ + wysyłka :( .
Wszyscy rzucili się na klona XF551 ;)
https://www.ebay.co.uk/itm/VL1772-02PC- … SwwXRccsnh
Uwaga: chciałem tylko przestrzec osoby kupujące VL1772 z ebay od www_sly_de (SLY-electronic Peter Haenel), z linka podanego przez sqward, te układy są niepełnosprawne. Niby wszystko działa, ale ie da się sformatować, żadnej dyskietki bo zawsze wywala error.
Z tego co pisał Zaxon to testował też na innych urządzeniach (poza XF551) i też miał z nimi problemy.
https://www.aliexpress.com/item/33021653998.html - podana cena jest za 5 szt...
Niestety 1770 nie działa z Hyper FX ani z Atari ST :(
Cześć Piotr, nie wiem czy nadal szukasz, bo trochę wody w Odrze upłyneło od Twojego ostatniego posta w tej sprawie,
ale mam takiego cośka:
Jak ten WD jest sprawny, to jestem zainteresowany.
Hej, w związku z tym, że to post @lopez-a, on ma pierwszeństwo, jak by nie potrzebował to Ty jesteś następny :)
Ja już zanabyłem, więc dziękuję za ofertę i Atari-User masz wolną drogę do kupna :)
Dzięki lopez.
W takim razie jestem zainteresowany zakupem.
Atari-User, wysłałem Ci maila
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] WD1772 lub zamiennki
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 65 zapytań