Jak w temacie, nie musi byc sprawny, ale fajnie gdyby byl.
Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Zasilacz PSM-5341
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, nie musi byc sprawny, ale fajnie gdyby byl.
Pozdrawiam.
Super. :)
Jesli sie znajdzie, to poprosze o detale.
Niestety, nie wyłapałem od razu że to zasilacz do TT. Mam ino dwa z Mega(file)ST.
Szkoda,
W takim razie temat jest wciaz aktualny.
Wpadl mi w rece wlasnie TT w stanie krytycznym i zanim postawie pelna diagnoze potrzebuje przeszczepu zasilacza, gdyz ten, co byl oryginalnie zaginal po amputacji.
Gdyby sie znalazl nawet tylko ten metal, na ktorym siedzi elektronika i wiatrak, to juz bedzie dobrze.
Pozdrawiam.
Będzie też pasował od Mega STE
Widzialem wzmianke na ten temat. To ponoc dlatego, ze w Mega STE tez montowany byl ten sam model, co w temacie.
Ja nie patrze po modelu.
Po prostu, pamiętam że kiedyś zamieniałem i dokładnie pasuje od TT do MSTE i odwrotnie.
Z zasilaczem do MSTE też nie będzie łatwo, ale może łatwiej niż od TT
Ewentualnie jakbyś chciał się pozbyć tej płyty, to możemy pogadać na PW.
Potrzebuję płytę od TT na cześci.
W sumie ten delikwent na ta chwile to jest plyta glowna i popekana obudowa. Jesli nie znajdzie sie zasilacz to tak jak cala reszte, trzeba bedzie dopasowac lub dorobic.
Tak dlugo jak wiatrak, gniazdo i wylaczznik bedzie pasowal do obudowy, to potrzebne napiecia nie bedzie tak trudno znalezc.
Wiadomo, ze oryginal bylby lepszy.
Ewentualnie jakbyś chciał się pozbyć tej płyty, to możemy pogadać na PW.
Potrzebuję płytę od TT na cześci.
Dostalem to w prezencie, takze pozbywal sie nie bede.
Mysle, ze poswiece troche czasu i go uruchomie.
Proponuję zakup PicoPSU i użycie zasilacza laptopowego 19V... zapewne dałoby się dopasować też zasilacz od jakiegoś PC, niektóre HP miały ATXy o połowę krótsze od standardowych. Zasilacz z MSTE/TT nie ma w sobie niczego szczególnego dla czego warto byłoby go próbować reanimować - to tandetna chińszczyzna z przełomu lat '80/'90.
W ostatecznosc cos podobnego trzeba bedzie zrobic. Z PicoPSU problemem jest brak -5V, ale na to tez jest sposob.
Zanim jednak zaczne kombinowac, to poszukam jeszcze troche oryginalu. Dopiero zaczalem przygode z TT.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Zasilacz PSM-5341
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 56 zapytań