@bocianu: tu mówiliśmy w wątku najpierw o przelotce na dwa kartridże z czego jeden jest pełnym kartridżem, a drugi może być kartridżem I/O. Robiłem pod to PCB - to taki w sumie rozgałęziacz, w PCB lutujemy tylko złącza dwóch kartridży i to wszystko.
Natomiast obecnie chłopaki mówią o tych złączach kartridży, bo się okazało, że nie jest łatwo je kupić, więc pozamawiali tam po 10szt i się nimi dzielą.
Info z ostatniej chwili: kolega jeden mi skombinował dwie sztuki złączy, więc poskładałem swój egzemplarz, odpaliłem na Atari 800XL (wiem, że to nie do tego miało być, ale miałem go najbardziej na wierzchu) - i działa wszystko poprawnie.
Edit: przetestowałem jeszcze na płycie 130XE i też działa.
Jedna uwaga: jak się w płytkę wsadzi dwa kartridże, to całość konstrukcji jest na tyle ciężka, że trzeba ją koniecznie podeprzeć, bo jak nie, to wszystko lata i się trzęsie. Dlatego wydaje mi się, że koniecznie trzeba zrobić sobie jakąś konstrukcję z nóżkami, usztywnić to wszystko. Z resztą sami zobaczycie.
I jeszcze jedno info: po całkowitym rozrachunku została mi jedna sztuka PCB wolna - jak by ktoś chciał 30zł plus 9zł wysyłka.