Cześć :) Przywróciłem swoją stronę o Atari sprzed 16 lat - pod nowym adresem, z nową nazwą, nowym wyglądem i nową zawartością.
Są wszystkie archiwalne rzeczy z okolic 2000 roku, czyli różne opisy programów, poprawki do Papyrusa, kurs rozpoznawania szalonych krów (nie działa na Falconie, sorry), tester poprzednich wcieleń, shell do dosfsck, jakieś skrypty do MagiC‑a i inne takie. Do starych rzeczy dodałem komentarze ze współczesnego punktu widzenia.
Oprócz tego jest tam całe mnóstwo totalnie nowych rzeczy:
• parę słów o historii Atari ST (jakby zajrzał przypadkiem ktoś, kto tego nie wie)
• recenzja MiST‑a z opisem konfiguracji (są obrazki)
• opis podłączania do sieci prawdziwego Atari ST oraz MiST‑a + opis konfiguracji STinG‑a i MagXNetu (też są obrazki)
• archiwalne i niearchiwalne polskie pliki RSC - zebrałem i poprawiłem wszystkie moje stare tłumaczenia, więc są polskie zasoby do MagiC‑a, do Thinga, do jinnee, jest qed z wbudowaną konwersją polskich znaków ISO/Windows (na co to komu?), w ogóle jest osobny dział o używaniu polskiego języka na ST
• EmuTOS po polsku, z polską klawiaturą ISO i czcionką
Na koniec special bonus track: Marijuana Mail 0.1.75 z poprawkami. Działa wysyłanie maili przez port 587, zamiast nieużywanego już 25, no i generalnie da się jakieś tam proste maile odbierać i wysyłać na 1040ST bez twardego dysku - pod warunkiem, że serwer nie wymusza używania SSL :)
Have fun.
Marijuana Mail 0.1.77: klient e-mail dla Atari 1040ST / TOS 1.0 [ http://atari.net.pl/mjm ]