Mam dwa pytania:
1. Kto podejmie się wstawienia do mojej atarki twardziela, i ew. innych bajerów typu SPARTA DOS w ROMIE...?
2. Ile to będzie kosztowało ?
Chciałbym się zorientować na jaki wydatek mam się nastawić ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kto mi wstawi twardziela?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam dwa pytania:
1. Kto podejmie się wstawienia do mojej atarki twardziela, i ew. innych bajerów typu SPARTA DOS w ROMIE...?
2. Ile to będzie kosztowało ?
Chciałbym się zorientować na jaki wydatek mam się nastawić ...
KMK IDE koszta ~100 PLN + dysk -> Pasiu/SSG
SIO2IDE koszta ~100 PLN + dysk -> Piguła/Shpoon
Chyba się już o to kiedyś pytałem ... ale jakichś specjalnych typów/rozmiarów/producentów dysków trzeba szukać ?
I ile dać, żeby nie przepłacić ?
Jesli chodzi o SIO2IDE to dowolny dysk IDE bedzie dzialac, dysk 2.5" wsadzisz do srodka i mozesz go zasilac ze zwyklego zasilacza. Co do rozmiaru to mysle ze PolGigaMega [tm] czyli 0.5GB powinno wystarczyc do wszystkich zastosowan.
Natomiast jesli chodzi o KMK to niech sie wypowiedza posiadacze tego kontrolera bo ja sie nie znam.
Z KMK to w ogole trudno powiedziec jak jest. Istnieje jakas tam czesc dyskow, ktora podobno nie dziabie, ale ja mialem podlaczonego Connera 60 MB, Toshibe 1GB i teraz Seagate 200 MB i wszystkie dzialaly. Wszystkie dyski 2,5". Podobno sa problemy ze starymi Caviarami i IBMami 340 MB 2,5". Ale to juz niech kto inny sie wypowie. Co do zakupu dysku: najszybciej na Allegro. Mysle, ze do 50 PLN na 0,5GB mozna zaplacic.
sio2ide moge zlozyc ale w chwili obecnej bez USB (problem z dostaniem układu) i na pewno koszt będzie poniżej 100zł - jest tylko jeden warunek osoba zainteresowana musi miec płytkę drukowaną (autor zabawki w chwili obecnej czystych już nie posiada) a ja mam tylko jedną i przeznaczoną na nagrodę...
Zagłębiając się dalej w tym labiryncie, kto robi/sprzedaje/rozdaje płytki ?
autor tej zabawki na chwilę obecną niestety nie ma czystych płytek - sam czekam na kolejną partię!
Piguła ...nie ty jeden ;-)
Stryker na ile sie piszesz bo ja chce minim 3 + ewentualnie 1 dla Tatqa...?!
ze dwie...aby sie zabezpieczyc na przyszlosc ;]
Chłopaki, dawać ankietę ile kto potrzebuje... Jak wyjdzie w miarę tanio, to może i ja bym chciał ze 2... :oops:
Ja poproszę 1 na pewno ... a jak cena będzie znośna to może 2
Tez sie pisze na min. 1 sztuke.
Ja tez dopisuje sie na liste. Niedawno mejlowalem do autora i oto co mi odpisal:
"Niestety to byly ostatnie moje sztuki.
Ale jest mozliwe ze bede mial kilka sztuk zrobiownych amatorsko przez
jednego z "fanów" SIO2IDE.
Jak jestes zainteresowany to dam ci znac jek je dostane."
Ciekawe jak bedzie z dostepnoscia, przydalyby sie ze dwie sztuki.
a mnie napisał p. Marek co innego - mianowicie, że jak będzie miał nową partie płytek to się odezwie....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kto mi wstawi twardziela?
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 60 zapytań