Bawię się Cubase (2.01 i 3.1) pod Steem (3.9.2) na Windowsie (7) i mam katalog jako dysk HDD.
Wszystko chodzi sobie elegancko w obu Cubase'ach, mogę też zapisywać pliki zarówno jako song, jak i jako mid i w ogóle wszystkie zapisy działają poprawnie, ale jak próbuję zapisać plik nadpisując już istniejący, to Cubase zgłasza najpierw że plik już istnieje i proponuje replace albo cancel. Chcę zrobić replace i jak zrobię w Cubase 2, to okienko znika ale plik nie zapisuje się, tylko pozostaje ten, który był. Z kolei jak zrobię to samo w Cubase 3, to po kliknięciu replace wyskakuje mi "create error" i plik też się nie zapisuje, więc efekt jest w sumie ten sam w obu Cubase'ach.
Myślałem, że coś z uprawnieniami może w Windowsie, ale nie, bo pod GEM-em jak normalnie skopiuję plik z jednego miejsca w inne nadpisując istniejący plik, to jest wszystko w porządku. Save w grze Monkey Island przykładowo też działa poprawnie i nadpisuje plik bez problemu.
Jakieś pomysły, sugestie?
Problem jest bardzo poważny, bo chcę sobie muzę porobić trochę, więc chcę często robić save, i teraz muszę za każdym razem robić to jako nowy plik...
Edit: sprawdziłem jeszcze, że kwestia nie jest związana z samym Cubase'm, bo przetestowałem właśnie, że te same wersje na żywym Atari nie robią tego problemu, wszystko jest w porządku i da się normalnie zapisywać nadpisując pliki. Czyli kłopot z tym jest tylko w emulatorze. Co prawda już mi to mocno kamień z serca zdjęło, bo chcę się docelowo bawić na żywym Atari, więc problem jakby znika, ale jednak fajnie było by wiedzieć czy da się to jakoś zrobić, żeby działało również w Steem.