51

No właśnie ciekawe to, bo przecież lista była w całości kopiowana, a zostało po tobie puste miejsce:-)

1. sun - 2szt (pozłacane).
2. uicr0bee - 1 szt (jeśli większość będzie za złoceniem, to ja też, a jeżeli nie, przeżyję)
3. Sikor - 1 szt.  (bez złocenia, cel główny: wspomożenie projektu) -czerwony
4. pancio.net - 2 szt. (złącze - przyjmę wolę większości)
5. JLS - 1 szt.  (złącze złocone a nawet pozłacane). -zielony
6. Mq - 3szt. (złocone - będzie stabilniej) -zielony
7. Cobol - 2szt.
8. mpolak - 2 szt.
9. perinoid - 1 szt. (wykończenie jakiekolwiek - zielony
10. lemiel - 1 szt., złocenie i kolor dowolnie.
11. hsimpson - 1 szt. (pozłacane, kolor (najlepiej) czarny
12. Mgor - 2 szt. (złocone) -zielony

52

2. uicr0bee - 1 szt (jeśli większość będzie za złoceniem, to ja też, a jeżeli nie, przeżyję)
7. Cobol - 2szt.
8. mpolak - 2 szt.
13. mcs - 1szt.

53

Tak z ciekawostek: http://atariage.com/forums/topic/288652 … 90-degree/

Sikor umarł...

54

Heh, te 2 wieże z cartów mnie rozwaliły :) i... to coś na taśmie, MultiIO, to urządzenie na PBI? I ten ostatni projekt, carty podpinane z boku, ciekawe.

Cuda wianki i nie tylko :) POKEY 4ever ;)

55

Ja też obowiązkowo :-)

7. Cobol - 2szt.
8. mpolak - 2 szt.
13. mcs - 1szt.
14. Antek - 1 szt.

56

Multi I/O to pierwszy kontroler HDD (scsi) z roku 1987. Urządzenie Newdevice.

Kontakt: pin@usdk.pl

57 Ostatnio edytowany przez Mq (2019-03-04 21:27:43)

Ok, Panowie narysowałem projekcik, w załączniku wizualizacja jak mniej-więcej będzie wyglądała płytka.
Rezygnuję z jednej sztuki na rzecz grupy, żeby było równo 20szt, i tyle zamawiam.
Wykończenie ze złoceniem - jak ktoś będzie chciał, to może odzyskać złoto metodą chemiczną i być bogatym:-)
Kolor PCB zielony - nie licząc nawet mnie, żeby nie było, że narzucam, to jednak najwięcej jest głosów na zielony, a każdy chce inne, to tak się nie da, więc będzie zielony.

Płytka ma rozmiar idealny do obudowy Z-7. Złącza są usytuowane tak, żeby było wygodnie i dokładnie wymierzone, żeby się mieściło za Atari. Na płytce są otwory, żeby jakoś to przykręcić ewentualnie do połówki obudowy Z-7, otwory zrobiłem obok gniazd kartridży, wtedy jak dać dłuższe śrubki i przykręcić pod spodem od razu na nich jakieś małe nóżki, to jak się wszystko dobrze spasuje, będzie można wciskać spokojnie kartridże mając to postawione na biurku i nic się nie będzie wyłamywało.

1. sun - 2szt.
2. uicr0bee - 1 szt.
3. Sikor - 1 szt.
4. pancio.net - 2 szt.
5. JLS - 1 szt.
6. Mq - 2szt.
7. Cobol - 2szt.
8. mpolak - 2 szt.
9. perinoid - 1 szt.
10. lemiel - 1 szt.
11. hsimpson - 1 szt.
12. Mgor - 2 szt.
13. mcs - 1szt.
14. Antek - 1 szt.

Post's attachments

_cart2x_3d.jpg 57.97 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

58

Się mi podoba... Czekam niecierpliwie w takim razie.

Sikor umarł...

59

Mq, nie rezygnuj ze swojej sztuki. Dopisz mi drugą jak brakuje :)

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

60

uicr0Bee, odwrotnie: jest za duzo zapisanych o 1szt, a ja wziąłem jedną na zapas, więc jest idealnie. I tak zamawiam 20szt, jak będą chętni na więcej, to za jakiś czas się zrobi kolejne zamówienie, ale taki gabaryt jest nieszczęśliwy kartridża, że najlepiej się opłaca brać po 20szt. Jak wezmę więcej, to mi zostanie pełno i przepłacę strasznie ten cały interes. Na razie musi być jak jest, jak przyjdą płytki, a w międzyczasie się zbierze kolejna grupa, to domówię, a jak nie, to nie. Najpierw z resztą trzeba to przetestować.

61

ok, jasne.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

62

To teraz @toriman1 mógłbyś się podzielić linkiem do tych tanich złącz?

63

Nie wiem czy się załapię ale się dopisałem
1. sun - 2szt.
2. uicr0bee - 1 szt.
3. Sikor - 1 szt.
4. pancio.net - 2 szt.
5. JLS - 1 szt.
6. Mq - 2szt.
7. Cobol - 2szt.
8. mpolak - 2 szt.
9. perinoid - 1 szt.
10. lemiel - 1 szt.
11. hsimpson - 1 szt.
12. Mgor - 2 szt.
13. mcs - 1szt.
14. Antek - 1 szt.
15._kriss_ -1 szt.

64

Też nie wiem czy się załapiesz, ale jeśli nie, a zbierze się więcej osób, to zrobię drugą partię.

65

Ktoś zrezygnuje z 1 szt. dla mnie?

66

_kriss_, czekaj spokojnie, coś tam się wykombinuje, u mnie jeszcze tak nie było żeby się ktoś nie załapał na coś. I tak nie mogę więcej na raz zamówić, bo na cło biorą potem. Trzeba partiami zamawiać w odstępach.

67 Ostatnio edytowany przez sun (2019-03-05 00:32:35)

@_kriss_ ja mogę, bo wpisałem 2, żeby był sens zamawiać - i dać dobry przykład :)

68

Nie, no tak nie róbcie, bo wtedy zadowoli się jeszcze 1-2 osoby, a i tak nikt więcej się nie wpisze. Zostawcie listę tak jak jest, jeśli ktoś się chce dopisać, to niech się dopisze, a ja w międzyczasie jak będę widział, że jest więcej chętnych, to domówię po prostu płytek.

69

ok, spoko. to cofam. chciałem dobrze a wyszło jak zwykle :)

70

Znaczy, jak ktoś chce zrezygnować lub zmienić ilość, to niech zmienia, nie ma problemu, ale chodzi o to, że nie ma potrzeby odstępować nic nikomu, bo mogę zamówić więcej, tylko muszę to szacować partiami po prostu, żeby koszty mieć sensownie ogarnięte.
Ja zrezygnowałem z tej jednej sztuki, bo na liście było 21szt łącznie, a nikt się nie zapisywał od kilku dni, więc myślałem, że nie będzie więcej chętnych i chciałem zamknąć. Jeśli będzie więcej chętnych, to możemy robić dalej.

71

Ja rozumiem, minimalne ilości itp. pisałeś o tym. Po prostu nie potrzebuję 2 a zapisałem się na 2, żeby zwiększyć szanse projektu. To tyle.

72

1. sun - 2szt.
2. uicr0bee - 1 szt.
3. Sikor - 1 szt.
4. pancio.net - 2 szt.
5. JLS - 1 szt.
6. Mq - 2szt.
7. Cobol - 2szt.
8. mpolak - 2 szt.
9. perinoid - 1 szt.
10. lemiel - 1 szt.
11. hsimpson - 1 szt.
12. Mgor - 2 szt.
13. mcs - 1szt.
14. Antek - 1 szt.
15._kriss_ -1 szt.
16. dragmar -1 szt.

73

Płytki są już w Polsce, będą u mnie prawdopodobnie jutro lub pojutrze. Rozesłałem szczegółowe info zainteresowanym na PW.

74 Ostatnio edytowany przez uicr0Bee (2019-04-04 13:19:38)

Płytka przyjechała, dzięki Mq!

toriman1 napisał/a:

[...]złącza w Farnellu są straszliwie drogie. Znalazłem w sieci tańsze i w sumie nie tak drogie jak myślałem wcześniej - 35$ za 50 sztuk...Nie są złocone co może być problemem ale nie sponiewierają kieszeni.

No to teraz... czy ktoś (toriman1 ?) podejmuje się sprowadzenia i dystrybucji tych tańszych złączy? Ile taniej by wychodziły, łącznie z rozesłaniem, od tych podawanych później przez suna:

https://tiny.pl/tgg94
https://tiny.pl/tgg9n - niby złocone ?

75 Ostatnio edytowany przez sun (2019-04-04 14:08:02)

Dołączam się do prośby :)
$35 za 10 sztuk chyba o ile dobrze czytam https://tiny.pl/t7r3g 2.45mm takie chyba chcemy.