Witam
Kupię Atari Mega STe. W rozsądnej cenie. Najchętniej komplecik (komputer,klawiatura,myszka).
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Atari mega STe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Kupię Atari Mega STe. W rozsądnej cenie. Najchętniej komplecik (komputer,klawiatura,myszka).
Pozdrawiam
Hmmmm Powodzenia ale kibicuję :)
Ciekawe jaka jest teraz rozsądna cena:) Ostatnio na OLX się pojawiło w Krośnie, ale poszło dosyć szybko hehehe:) Chyba niebawem będę zmuszony na powrót wystawić na sprzedaż Mega ST w bardzo rozbudowanym zestawie z monitorem Matrix (TT-High) i wieloma unikatowymi dodatkami, już raz go wystawiałem, ale szkoda mi się zrobiło, jednak sytuacja zmusza, ale to tak na marginesie:)
wczoraj na alledrogo sama buda MegaSTE poszła za ponad OSIEM stówek. Powariowali ludzie , choć warto :)
Nooo dokładnie, a ja mom, ale ni sprzedom:):)
Zakupiony :) Temat do zamknięcia. Dzięki!
@PrzemasIII: odpisz na maile, bo Twój egzemplarz Atari Basic czeka na opłacenie... Jeśli się rozmyśliłeś, daj znać.
Zaraz sprawę załatwię :D
Dałem o wiele za dużo niż planowałem (najnormalniej w świecie przepłaciłem ale dam radę z tym żyć;p ) Totalny golas 4MB na pokładzie i to wszystko. Dlatego założyłem wątek w innym dziale co dalej z tym fantem zrobić :D
To że zaplanowałeś kupić taniej, a kupiłeś drożej to juz inna inszość. Chciałeś mieć, to masz. Jest to swietna masyna i warto ja mieć w kolekcji. A taniej nie bedzie,.
Retro sprzęty, już dawno pisałem, kosztują nie tyle, za ile chce sie sprzedać, tylko tyle ile ktoś chce chce zapłacić żeby mieć.
-
Może kupiłeś ten co ostatnio poszedł na All....
MESTE poszło coś około 1280 + przesyłka i klawiatura z innej oferty tego samego sprzedającego poszła jakoś za około 300 zł .
Czyli jakoś około 1600 za MSTS+ Klawiatura.
Ten z Allegro na zdjęciach wyglądał dość przyzwoicie. A patrząć na ceny ostatnio ze dwa miesiące temu, na OLX i na All..... to 1600 też nie jest jakoś przepłacone. Jak sprawne, i w dobrym stanie, to na dziaisj chyba normalna cena.
Dość łatwo można w nim przerobić FDD zeby pracował jako HD 1.44Mb, można dodać FPU. + odpalić w 16Mhz i już bedzę zrekompensowany smutek po wydatku. :).
Ja używam na codzień, jak używam to 1040STFM, lub 1040STE.
A Mega STE, leży spakowany i raz na jakiś czas odpalony dla radości oka. :).
I nie ma jak w MSTE stary poczciwy HDD SCSI. Żadne UltraSatany, żadne Goteki itd.
Tylko działający Hdd SCSI i Dyskietki. Jak retro to retro.
Dokładnie nie ma jak SCSI :) Dodatkowo mam NetUSBee i dzięki Szanownemu Kroll-owi mogę przewalać dane na pendrivie :) Polecam takie rozwiązanie :)
Ja dorzuce swoje trzy grosze, tez uwazam SCSI za wspaniale rozwiazanie, mam dyski i inne napedy SCSI praktycznie w kazdym moim kompie :) sprawne FDD i tony dyskietek, ale zeby przerzucac MB softu przez pendrive to czemu sobie nie ulatwic zycia :)
Że SCSI jest cool :) to wiadomo choćby po tym, że dyski SAS to jest Serial Attached SCSI czyli stara sprawdzona technologia z nowym złaczem.
w serwerowniach sieć SAN / Fibre Channel używa protokołu SCSI
jak sprzedawałem na przełomie 2017 i 2018 roku swoje MSTE z kartą graficzną VME, kooprocesorem, stacją HD, tym lepszym monitorem SM 146, mychą, dedykowaną klawiaturą, instrukcją obsługi to nie było za bardzo zainteresowania w PL, zdarzały się za to oferty typowych handlarzy dam 500 zł :D
Z tego widać, jak już w ciągu roku zainteresowanie takimi urzadzeniami rośnie,.
Teraz praktycznie każde znika z aukcji, a cena co widac nie jest mała, i cały czas przybiera.
Były ostatnio dwa na znanym portalu.
https://allegro.pl/oferta/atari-mega-st … 7787768887
https://allegro.pl/oferta/klawiatura-at … 7787791107
https://allegro.pl/oferta/atari-mega-ste-7791145287
.
1500 - 1600 z klawiaturą, to już chyba taniej nie będzie.
Coraz rzadzej sie pojawiają i jak ktoś szuka do kolekcji to zapłaci.
Ja dałem za MSTe 1500, ale to był forumowy prezent ;). W środku 4MB RAM, uSatan, oraz Nova + ET4000. Komplet buda plus klawisze z myszką.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Atari mega STe
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 69 zapytań