Tylko musicie sprawdzić, czy takie podstawki zmieszczą się w ogóle w otwory, które są na PCB. Ja takich podstawek nigdy nie widziałem na żywo na oczy, tylko na zdjęciach i ostatnio się zastanawiałem czy by takich nie zacząć używać, bo temat zbyt niskiego gabarytu w obudowach kompów powraca ciągle jak bumerang, a to by nieraz rozwiązało skutecznie sprawę. Fajnie to było zrobione w projekcie kartridża SIC! Tam otwory pod pamięć flash były takie duże, że podstawka precyzyjna wchodziła w nie głęboko tą grubą częścią pinów, dzięki czemu scalak w podstawce dawał się zamknąć w obudowie carta. Muszę spróbować zrobić takie otwory w jakimś projekcie. Zacząłem sobie to nawet wymierzać i kombinować, że chyba pasowały by takie otwory jak zrobiłem na załączonym obrazku bez tytułu:-) Czy ktoś już tak próbował i wie czy takie rozmiary będą dobre? Jak nie, to testowo coś tam na jakimś projekcie spróbuję zamówić rysując w taki sposób.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.