Tylko musicie sprawdzić, czy takie podstawki zmieszczą się w ogóle w otwory, które są na PCB. Ja takich podstawek nigdy nie widziałem na żywo na oczy, tylko na zdjęciach i ostatnio się zastanawiałem czy by takich nie zacząć używać, bo temat zbyt niskiego gabarytu w obudowach kompów powraca ciągle jak bumerang, a to by nieraz rozwiązało skutecznie sprawę. Fajnie to było zrobione w projekcie kartridża SIC! Tam otwory pod pamięć flash były takie duże, że podstawka precyzyjna wchodziła w nie głęboko tą grubą częścią pinów, dzięki czemu scalak w podstawce dawał się zamknąć w obudowie carta. Muszę spróbować zrobić takie otwory w jakimś projekcie. Zacząłem sobie to nawet wymierzać i kombinować, że chyba pasowały by takie otwory jak zrobiłem na załączonym obrazku bez tytułu:-) Czy ktoś już tak próbował i wie czy takie rozmiary będą dobre? Jak nie, to testowo coś tam na jakimś projekcie spróbuję zamówić rysując w taki sposób.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje