@pancio.net (i z resztą do wszystkich): właściwie masz rację z tym zamykaniem listy. Zapisy zrobiłem do 15 grudnia, ale faktycznie racja, że trochę to już trwa, a chyba większość, która chciała się zapisać już się zapisała:-) Ja się dopisuję jeszcze na jedną sztukę i na ten moment jest na liście 39 płytek, a zamówić trzeba i tak pełnymi dziesiątkami, więc decyduję, że będzie zamówionych 40szt i na razie na tym koniec. Czyli zapisy jeszcze są otwarte, ale została ostatnia 1szt do wzięcia.
Uwaga: jeśli po tych 40szt okaże się, że będzie potrzeba zamawiania następnych, to nie ma problemu, ale każdorazowo musi się zebrać lista na 10 płytek, przy czym następne ewentualne zapisy już w nowym roku, więc nowa lista i wszystko od nowa jak by co.
Kolory: w zasadzie widać jednomyślność, że SONari ma być czerwone. Poza tymi głosami jest odłam chęci na czarne, oraz na to, żeby dostać jedno takie, jedno inne. Na tej podstawie decyduję, że zamówię 30szt czerwonych i 10szt czarnych. Jeśli ktoś z osób, którym było wszystko jedno chce wybrać spośród tych dwóch kolorów, to proszę bardzo, decyduje kolejność zgłoszeń, a reszta dostanie losowo (tzn. ci z bardziej mrocznymi ksywami dostaną czarne, a ci weselsi czerwone:-)).
Kwestia "sięnigdyniedoczekania": zrobiłem już niezbędne poprawki na płytce Torimana dostosowujące ją do wymogów produkcji oraz poprawiłem wymiary na idealnie pasujące do obudowy Z7 i zmieniłem trochę układ ścieżek, dzięki czemu nie będzie trzeba lutować na niej żadnych drutów do dodatkowych połączeń, które były konieczne jeszcze w prototypie. Przed chwilą dostałem zatwierdzenie całości bez uwag przez Toriego, więc jest wszystko przyklepane. Załączam pseudo-wizualizację jak będzie wyglądała ostatecznie płytka. Nie udało się zrobić zworek przestawianych ręcznie, bo już nie ma miejsca na wciskanie się z tym, więc zworki są lutowane. Jak ktoś bardzo będzie potrzebował przestawianą, to sobie do tych pól lutowniczych przylutuje mini-jumperki.
Obecna lista:
1. lemiel - 1 szt.
2. piomet - 1 szt. - czerwona
3. pancio.net - 2 szt.
4. 5eba - 2 szt.
5. sikor - 1 sztuka, czerwona (a co ;P), bez wybielania
6. Renton - 1 sztuka, najlepiej kolor czerwony
7. dragmar - 1 szt.
8. ZuluGula - 2 szt.
9. Voy - 1 szt. - też czerwona
10. Mq - 3 szt. - czerwona, czarna, czerwona:-)
11. Eagle - 2 szt.
12. x_angel - 1 szt. kolor dowolny
13. Cyprian - 2 sztuki - jedna czerwona, druga inna (dowolnie czarna, zielona, niebieska)
14. dez3 - 1szt.
15. Pablozp - 1szt.
16. Mgor - 1szt.
17. Pin - 1 szt, kolor czarny lub obojętny.
18. mpolak - 2 szt. czerwone
19. Adam Klobukowski - 1szt.
20. dely - 1 szt., dowolny kolor
21. Montezuma - 4 szt., dowolny kolor
22. rj1307 - 1szt - dowolny kolor
23. thePink - 1szt, kolor dowolny.
24. Sniegowy - 1szt, kolor dowolny
25. pajero - 2szt, kolor dowolny (byle ścieżki były widoczne) -czyli czerwone
26. Zlew - 1szt., kolor bez różnicy
27. bocianu - 1 szt. kolor dowolny
Płytki powoli będę zamawiał, sprawdzę jeszcze tylko wszystko na ile będę w stanie, bo o dzień czy dwa nie chodzi, a jak bym się natknął jeszcze na jakieś błędy, to lepiej poprawić na tym etapie.
Mam jeszcze prośbę: nie spodziewałem się trochę takiej ilości chętnych, a kwota zrobiła się znacząca, wobec tego bardzo bym prosił, jeżeli komuś nie robi to różnicy i może z góry już przedpłacić za swoje płytki z wysyłką, to proszę o info w prywatnej wiadomości, podam namiary na konto. Ceny takie jak mówiłem, czyli 25zł/szt plus 7zł wysyłka (wszystko będę wysyłał poleconym priorytetem, osoby z wysyłką zagraniczną dogadamy indywidualnie koszt.).
Kilka osób już mi wpłaciło pieniądze, za co serdecznie dziękuję, ułatwi mi to zamawianie, bo mniej będę musiał wyłożyć. Dzięki.
Post's attachmentsSONari.jpg 104.63 kb, liczba pobrań: 1 (od 2018-12-11)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.