Czy Ktoś z Szanownych forumowiczów montował osobiście owego Covox'a? Mam pewien z nim problem.
.. lub, czy ktoś ma działającego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » P-Covox baj Lotharek ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy Ktoś z Szanownych forumowiczów montował osobiście owego Covox'a? Mam pewien z nim problem.
.. lub, czy ktoś ma działającego.
mam zamiar mieć, także wątek mnie zaciekawił.
Covox-a brak mi na pokładzie :)
z czym masz problem Drewniaku ?
z różnicą głośności pomiędzy starym stereo a nowym P-Covoxem. Da się wypracować tu jakiś kompromis? ;)
Tak czy inaczej - szacunek za gabaryty. Tak kompaktowego 4chn Covoxa świat chyba nie widział. Trzeba doń dołączyć jeden drut :)
PIN -ty czytaj moja www...
UMIXER w zalaczniku
zamiennik ampka na plycie atari
mixuje stereo z covoxem, wyrzuca stereo, mono do pcb (covox i 2 pokeye na wyjsciu org audio) - sila rzeczya tez na modulatorze.
i BASS BOOOST sterowany z menu ultimate
brka tylko equalizerow i ledkow ;-) migajacych w rytm Czwanego Planu Epiacza
soon....swoja droga juz chyba nie zostal "wazny"scalak do wylutowania w atari i podmiany
na tę chwilę wszystko działa oprócz jednej rzeczy. 576kB CompyShop z U1MB, ale to jeszcze muszę obadać.
brak tylko...... ledkow ;-) migajacych w rytm...
tego Ci Rocky nie wybaczy
No faktycznie szkoda, bo święta się zbliżają no i mogłem mieć dwie choinki ;)
Faktycznie jest różnica poziomów głośności między covoxem a pokeyem, o co zresztą pytałem w moich postach. Ale pomijając "niedoskonałości" wieku dziecęcego to covox od lotharka jest pierwsza klasa. Na tę chwilę zamontowałem u siebie dwutorowy przełącznik pokey/covox na wejściu do zew. ampa. i mam problem z głowy.
p.s. czy jest jakiś tracker, który wykorzystuje jednocześnie covoxa i pokeya? Czyli mamy 12 kanałów?
Generalnie nie ma takiego trackera, choć jest pomysł na program, który użyje potencjalnie wszystkiego co w temacie dźwięku znajdzie. Jednakże przy kombinacjach w rodzaju covox i coś tam to raczej sprawa dość poważnie opierająca się o Rapidusa przy okazji ;)
Faktycznie jest różnica poziomów głośności między covoxem a pokeyem, o co zresztą pytałem w moich postach. Ale pomijając "niedoskonałości" wieku dziecęcego to covox od lotharka jest pierwsza klasa. Na tę chwilę zamontowałem u siebie dwutorowy przełącznik pokey/covox na wejściu do zew. ampa. i mam problem z głowy.
zawsze mozesz wymienic r1-r4 na 1K z 3K. bedzie glosniej...
Pinokiowi sugerujesz głośniej??? Natychmiast udaj się do lekarza lub farmaceuty!
spokojnie, od czasu jak dopadły mnie zdrowotne problemy natury audialnej to raczej zmierzam w drugą stronę ;)
Vasco - zauważ, że ostatnimi czasy to na kompotach dało się nawet rozmawiać :D
Rozmawiać na compotach? Profanacja!
Przesiadłem się na koniec, bo w 2 rzędzie głowa pękała... pierwszy raz w życiu na kompotach. Ale fajnie słyszeć, że Ci się wydaje, że było ciszej ;)
Lodzio - propozycja jest taka, by do oficjalnego release dopracować temat poziomu głośności audio z tego covoxa, chyba że chcesz wzmacniać szumy u-mixerem ;)
Dobra, testów ciąg dalszy. Otóż wychodzi na to, że nie można tego P-Covoxa "spiąć szeregowo" wraz ze stereo tak, jak miało to miejsce w przypadku starszych rozwiązań znanych na /scenie/. Rozdzieliłem tory audio Covoxa od Pokey'ów i głośność Covox'a wróciła do normy. W tym przypadku faktycznie przydał by się jakiś wewnętrzny mixer audio, słyszałem że jest w przygotowaniu. Szczekam z utęsknieniem :)
Dobra, testów ciąg dalszy. Otóż wychodzi na to, że nie można tego P-Covoxa "spiąć szeregowo" wraz ze stereo tak, jak miało to miejsce w przypadku starszych rozwiązań znanych na /scenie/. Rozdzieliłem tory audio Covoxa od Pokey'ów i głośność Covox'a wróciła do normy. W tym przypadku faktycznie przydał by się jakiś wewnętrzny mixer audio, słyszałem że jest w przygotowaniu. Szczekam z utęsknieniem :)
Bump? ;-)
(Lotharek's page https://lotharek.pl/productdetail.php?id=192 still says it's being made)
Mixers available:
https://www.pcbway.com/project/member/? … FB-B701-45
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » P-Covox baj Lotharek ;)
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 65 zapytań