Czy Ktoś z Szanownych forumowiczów montował osobiście owego Covox'a? Mam pewien z nim problem.
.. lub, czy ktoś ma działającego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » P-Covox baj Lotharek ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy Ktoś z Szanownych forumowiczów montował osobiście owego Covox'a? Mam pewien z nim problem.
.. lub, czy ktoś ma działającego.
mam zamiar mieć, także wątek mnie zaciekawił.
Covox-a brak mi na pokładzie :)
z czym masz problem Drewniaku ?
z różnicą głośności pomiędzy starym stereo a nowym P-Covoxem. Da się wypracować tu jakiś kompromis? ;)
Tak czy inaczej - szacunek za gabaryty. Tak kompaktowego 4chn Covoxa świat chyba nie widział. Trzeba doń dołączyć jeden drut :)
PIN -ty czytaj moja www...
UMIXER w zalaczniku
zamiennik ampka na plycie atari
mixuje stereo z covoxem, wyrzuca stereo, mono do pcb (covox i 2 pokeye na wyjsciu org audio) - sila rzeczya tez na modulatorze.
i BASS BOOOST sterowany z menu ultimate
brka tylko equalizerow i ledkow ;-) migajacych w rytm Czwanego Planu Epiacza
soon....swoja droga juz chyba nie zostal "wazny"scalak do wylutowania w atari i podmiany
na tę chwilę wszystko działa oprócz jednej rzeczy. 576kB CompyShop z U1MB, ale to jeszcze muszę obadać.
brak tylko...... ledkow ;-) migajacych w rytm...
tego Ci Rocky nie wybaczy
No faktycznie szkoda, bo święta się zbliżają no i mogłem mieć dwie choinki ;)
Faktycznie jest różnica poziomów głośności między covoxem a pokeyem, o co zresztą pytałem w moich postach. Ale pomijając "niedoskonałości" wieku dziecęcego to covox od lotharka jest pierwsza klasa. Na tę chwilę zamontowałem u siebie dwutorowy przełącznik pokey/covox na wejściu do zew. ampa. i mam problem z głowy.
p.s. czy jest jakiś tracker, który wykorzystuje jednocześnie covoxa i pokeya? Czyli mamy 12 kanałów?
Generalnie nie ma takiego trackera, choć jest pomysł na program, który użyje potencjalnie wszystkiego co w temacie dźwięku znajdzie. Jednakże przy kombinacjach w rodzaju covox i coś tam to raczej sprawa dość poważnie opierająca się o Rapidusa przy okazji ;)
Faktycznie jest różnica poziomów głośności między covoxem a pokeyem, o co zresztą pytałem w moich postach. Ale pomijając "niedoskonałości" wieku dziecęcego to covox od lotharka jest pierwsza klasa. Na tę chwilę zamontowałem u siebie dwutorowy przełącznik pokey/covox na wejściu do zew. ampa. i mam problem z głowy.
zawsze mozesz wymienic r1-r4 na 1K z 3K. bedzie glosniej...
Pinokiowi sugerujesz głośniej??? Natychmiast udaj się do lekarza lub farmaceuty!
spokojnie, od czasu jak dopadły mnie zdrowotne problemy natury audialnej to raczej zmierzam w drugą stronę ;)
Vasco - zauważ, że ostatnimi czasy to na kompotach dało się nawet rozmawiać :D
Rozmawiać na compotach? Profanacja!
Przesiadłem się na koniec, bo w 2 rzędzie głowa pękała... pierwszy raz w życiu na kompotach. Ale fajnie słyszeć, że Ci się wydaje, że było ciszej ;)
Lodzio - propozycja jest taka, by do oficjalnego release dopracować temat poziomu głośności audio z tego covoxa, chyba że chcesz wzmacniać szumy u-mixerem ;)
Dobra, testów ciąg dalszy. Otóż wychodzi na to, że nie można tego P-Covoxa "spiąć szeregowo" wraz ze stereo tak, jak miało to miejsce w przypadku starszych rozwiązań znanych na /scenie/. Rozdzieliłem tory audio Covoxa od Pokey'ów i głośność Covox'a wróciła do normy. W tym przypadku faktycznie przydał by się jakiś wewnętrzny mixer audio, słyszałem że jest w przygotowaniu. Szczekam z utęsknieniem :)
Dobra, testów ciąg dalszy. Otóż wychodzi na to, że nie można tego P-Covoxa "spiąć szeregowo" wraz ze stereo tak, jak miało to miejsce w przypadku starszych rozwiązań znanych na /scenie/. Rozdzieliłem tory audio Covoxa od Pokey'ów i głośność Covox'a wróciła do normy. W tym przypadku faktycznie przydał by się jakiś wewnętrzny mixer audio, słyszałem że jest w przygotowaniu. Szczekam z utęsknieniem :)
Bump? ;-)
(Lotharek's page https://lotharek.pl/productdetail.php?id=192 still says it's being made)
Mixers available:
https://www.pcbway.com/project/member/? … FB-B701-45
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » P-Covox baj Lotharek ;)
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 58 zapytań