Wpadł w moje łapy magnetofon XC12. Urwany kabel. Dodatkowo był przełącznik z doprowadzeniami do płytki. Ogólnie ktoś zaczął przeróbkę magnetofonu i nie skończył. Dolutowałem kabel, wymieniłem padnięty tranzystor Q2 (może on był przyczyną niedokończenia przeróbki). Zgodnie z tym - http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=12270 - doszedłem do wniosku, iż jest to turbo 2001 i według tych wskazówek dokończyłem zadanie.
Magnet ruszył, w normalu wczytuje bezproblemowo. Natomiast z tym turbo to mam problemy i stąd moje pytania.
Posiadam 2 carty z systemem TURBO:
KSO TURBO 2000 (ten chyba odpada, bo potrzebuję dodatkowego kabla z magnetofonu do drugiego gniazda joysticka i bez tego magnetofon nie startuje)
UNIVERSAL TURBO - to jest chyba BLIZARD i coś tam jeszcze.
Tak jest napisane na naklejkach.
Próbowałem Nagrać na kasetę, przy pomocy programu TURGEN przerobione różne pliki (xex, atr, cas, bin) gry "ABRACADABRA", z różnymi polskimi systemami TURBO. Bez sukcesów. Jedynie przy "Silesian Turbo 2000" udało mi się wczytać (nie wiem jak to nazwać, początek) i po naciśnięciu "T" magnet rusza i zaraz staje dęba.
1. Jaka jest zgodność TURBO 2001 z innymi systemami?
2. Jaki jest odpowiedni LOADER dedykowany do TURBO 2001?
3. Z jakich plików (xex, atr, bin, cas) można wygenerować przy pomocy TURGEN wavy turbo. ( jaki system należy wybrać)?
I przepraszam za chaos w tym poście, jest późno i jestem zdesperowany. Jakby co to proszę o przekierowanie do odpowiedniego działu.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.