Zrobiłem sobie intSDX w wersji flashowalnej 128kB z zegarkiem ARC. Bawię się tym dobrodziejstwem od kilku dni i wszystko jest fajnie, ale trochę mi tu brakuje miejsca na dorzucenie sobie tego i owego.
Pytanie jest o dwie opcje - pierwsza: czy można jakoś jeszcze dążyć w kierunku rozszerzenia intSDX do 256kB, czy jest to jeszcze jakoś fizycznie możliwe i czy wtedy autorzy SDX są skłonni robić taki obraz?
Druga opcja: czy można by jakoś zaingerować w zawartość obrazu i coś tam wyrzucić a wrzucić sobie coś innego? Wiem, że jest na stronie SDX program do grzebania w obrazie, ale tam można edytować tylko mały kawałek pamięci, a reszta jest schowana przed zwykłym userem. Porównywałem sobie Spartę na SIC!-u i tam jak mam obraz 256kB, to ma się pełno miejsca, bo można pół tego obrazu edytować, a dla obrazu 128kB do dyspozycji usera jest 8kB:-)
W zasadzie pytanie jest ogólne o możliwości wszelakie, ale na tą chwilę osobiście chciałem sobie wrzucić na CAR: Sparta Commander tylko, a za to wyrzucić np. R-time8 i Jiffy, bo przecież mam ARC, no i może coś tam jeszcze drobnego bym wyrzucił z czego nie będę i tak korzystał.