Dodatkowa garść informacji...
RETROnizacja zacznie się NIEOFICJALNIE dzień wcześniej ... 19.10.2018 - (osoby które jadą z daleka, mogą skorzystać z takiej "opcji") - Koncertem KATOD-a w Żorach (Ozi Pub, Rynek) czyli jakieś 15 km od Party Place. Po koncercie, elegancko zawijamy na salę docelową!
Sala będzie dostępna od około godziny 21-22. I możemy się już bawić, aż do niedzieli. W niedzielę przed południem, chciałem imprezę zakończyć.
Oficjalnie (dla Pani Dyrektor) impreza jest JEDNODNIOWA i tak pozostanie na zawsze, ale ten termin jest jak widać dość elastyczny, tak, żeby osoby jadące z daleka, nie musiały się zawijać po kilku godzinach zabawy. Miejsca do spania spokojnie znajdą się na sali, przygotuję materace takie z salek gimnastycznych, także wystarczą jakieś śpiwory. Problem może być tylko z kąpielą, w Domu Kultury są ubikacje i umywalki, ale jak komuś będzie bardzo zależało i będzie się chciał CAŁY odświeżyć, spokojnie udostępnię swoją łazienkę na chaci - mieszkam 150m od Party Place. Jakoś te dwie nocki da radę przetrwać. Osoby szukające wyższego standardu, czyli jakiegoś hotelu, to mamy taki w Pawłowicach. Osoby zainteresowane takim noclegiem, 2,5km od Party Place, zapraszam na priv - to mogę się wszystkiego dowiedzieć, jak z dostępnością miejsc, i jaki cennik.
Z jedzeniem też nie ma problemu. Bardzo blisko ulokowany bar/pizzeria, ale kawałek dalej jest tego więcej. Osoby które były na pierwszej edycji nie narzekały... Dodatkowo, tym razem będę miał udostępniony DUŻY grill z Domu Kultury, także, spokojnie będzie sobie można upichcić na miejscu jakie mięcho czy kiełbasę. Ostatnio nawet kilka takich kiełbas poleciało z naszej kasy, niestety tym razem budżet jest jeszcze bardziej ograniczony. Tym razem nie zapomnę też o CZAJNIKU bezprzewodowym...
Na party odbędą się (jak się uda) 4 konkursy gamingowe. Tradycyjnie na Amidze odbędzie się turniej SWOS 16/17, oraz z ukłonem w stronę dzieci (ale nie tylko) Dyna Blaster.
Na małym Atari będziemy rywalizować w SCRAMBLE!!! A na C64 również nowość: Yoomp64!!! Także szlifujcie formę i joye.
Tu po raz kolejny muszę się do Was uśmiechnąć, bo jak przy pierwszej edycji szukam dobrych ludzi/sponsorów na nagrody w wyżej wymienionych konkursach... Mogą to być wszelakie gry/gadżety związane z RETRO lub gamingiem... Sam od siebie na pewno też dorzucę! Zapraszam na Priv!
(kilka gadżetów zostało z poprzedniej edycji - dzięki BORSUK!)
W drugiej części sali zamierzam robić pokaz DEMOSCENY, w planach są produkcje na Atari STE/Falcon, oraz jak się uda scena C64... tak żeby przy piwku można było się zrelaksować. Sam niestety nie będę w stanie tego poprowadzić, dlatego liczę na dobre duszyczki!
Wieczorem zagra dla NAS wspaniały zespół o którym już wspominałem - Brothers in ATRs! Zapewne Oni, jak i ja liczę na dobrą zabawę!
Do tego czasu wszystkie konkursy growe, muszą być już zakończone!
Wstęp na imprezę to jak poprzednio 30zł. Towarzyszące kobiety i dzieci oczywiście wchodzą za free!!!
Oczywiście impreza nadal pozostaje niekomercyjna - nie zamierzam na tym zarabiać!
Osoby chętne pohandlować czymkolwiek związanym z retro sprzętami - są mile widziani.
Żeby podreperować budżet - tym razem będą w sprzedaży: koszulki, kubki, podkładki pod mysz i naklejki z logiem imprezy.
O tym więcej szczegółów w późniejszym terminie, bo rozglądam się za tańszymi wykonawcami tegoż.
Oczywiście tak jak poprzednio, sporo kasy muszę uregulować dużo wcześniej, niż impreza, dlatego za jakiś czas uruchomię - przedpłaty za wstęp. Ostatnio fajnie to wypaliło i nie miałem aż takiej dziury finansowej. Osoby chętne zapłacić wcześniej, naprawdę uratują mi dupę przed moją żoną/księgową ;)
To chyba tyle na dzień dzisiejszy.
Więcej pytań? Piszcie TU, lub na priv.
Atari & Amiga User!