Ta nowa wersja jest super. Preliminary Monty, to jedna z moich ulubionych gier. Cieszę się, że autor zrobił to na bazie tej gry, bo Montezuma's Revenge nigdy za bardzo nie lubiłem tylko i wyłącznie z powodu ograniczenia czasowego przebywania na planszy. Ja zawsze lubiłem grać ze spokojem:-) Poza tym w Preliminary było zakończenie, kolejne poziomy coraz trudniejsze, ogólnie wolałem, ale nie o tym wątek.
W Montezuma Again w mojej opinii jest świetnie zrobiona koncepcyjnie całość labiryntu, a także ciekawe i różnorodne plansze.
@jer: Tam gdzie jest szereg łańcuchów i skaczące czachy, to jest podpucha. Przez te łańcuchy nie da się przejść, a za nimi już dalej nic nie ma:-) Po prostu tam nie idziemy.
Reszta jak najbardziej grywalna, przeszedłem cały poziom pierwszy i gra się super miodnie:-)
Z tym że ja grałem w wersję ściągniętą bezpośrednio ze strony projektu, stąd:
https://montemaker.blogspot.com/p/monte … on-10.html
Plik załączony tu w wątku w pierwszym poście ma taki sam rozmiar, ale zawartość się różni, więc chyba jeszcze nie było to dokończone.
@Sikor: może podmień ten pliczek na aktualny?
Edit: dołączam pliczek do swojego postu tutaj - ten, który jest na 100% grywalny i ukończyłem cały pierwszy etap.
Nie wiem czy kolejne poziomy to zapętlony w kółko pierwszy poziom, bo ten pierwszy jechałem ponad godzinę i miałem dość, pomimo, że gra się wyśmienicie:-)
Grałem na real Atari:-)
Aha, dojście po klucz konieczny do zebrania ognika - dwie plansze ze znikającymi podestami, to jak dla mnie trochę masakra, ale da się tam też przejść jak by co, tylko trzeba wykombinować sobie drogę, skakanie w odpowiednich momentach i w końcu za którymś tam razem się uda:) Przyznam się, że na tych dwóch planszach w dwóch, lub trzech bezpiecznych miejscach odpoczynku wspomogłem się freezerem z QMEG-a, bo nie wytrzymałem presji:-) Przy okazji sprawdziłem sobie jak ten freezer działa, bo niedawno zainstalowałem sobie dopiero rzeczonego QMEG-a. Freezer fajna rzecz:-)
Post's attachmentsmontezuma_again_final_v1.xex 32.25 kb, liczba pobrań: 13 (od 2018-09-29)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.