Nie ma na atari jakiegoś dobrego rozwiązania na transfer PC<->atari? Jak sobie teraz radzisz?
PC->Atari nie ma problemu. Mam na twardzielu mix Atari Partition Table z Fat16 i spod SDX oraz sterownika FAT mogę odczytać 2GB jednym ciągiem i przewalić na APT cokolwiek, lub po prostu odpalić wprost z fat16. Nie mam jednak jak na razie zapisu, być może to kwestia niedalekiej przyszłości. Nie chce mi się jednak używać tego rozwiązania w chwili, gdzie mam do przewalenia powiedzmy 100-200kB na Atari.
Ale nie do końca o to chodzi, bo taki internet ma potencjalne możliwości ale koncepcja jak by tu inna jest. Dobra, tutaj jest już za późno, nic, nie ważne. Czekam po prostu na coś co osobiście chętnie będę używać na co dzień i dlatego piszę, co mi tam leży ;). Używam dla przykładu Atari STe do irca, minimalnie www (choć to sado-maso i dla sportu czasem atariki :) ), i ftp, czy ogólnie do transferu danych po sieci lokalnej - dość wygodne. I ta ostatnia funkcjonalność była by dobra, ale musi być to jednak szybsze niż 19200bps z "normal" przeplotem, bo inaczej - to po prostu odłaczę dysk z Atari wrzucę pod pieca i kilkadziesiat MB wrzucę za 10-15 sekund. I jest.
No nic, szkoda generować tu jakieś emocje, wiem jaki tam macie "target" niczego nie zmieniajcie, ja tylko wyrażam swoją opinię z punktu widzenia (ostatnio) głównie usera.