26

To ja proponuje, żeby każdy kto może załatwiał na własną rękę, a potem się już wybierze gdzie, bo dojdzie do sytuacji, gdzie np. będzie 10 miejsc, ale wszystkie zajęte przez kogoś akurat w tym czasie, o!  :?

I Ty zostaniesz big endianem...

27

xan, brachooo :) no offence! ale ta wyliczanka do niczego nie doprowadzi... bo jak już ktoś powie w Krakowie, to ktoś spyta - a kto zorganizuje? a kiedy? a czy na pewno? a może lepiej w Elblągu? Tczewie? Sosnowcu? etc etc...

on ale nie czepiam się. znam to po prostu z doświadczenia...

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

28

Mam propozycję. Niech każdy się popyta w swoim mieście czy DA SIE zorganizowac party. I jak juz bedzie wiedziec ze NAPEWNO DA SIE i beda znane szczegolny np. KOSZTY. To dopiero powie "a moze party w ...".

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

29

dely, bardzo dobry pomysł :)

30

W moim mieście będzie zapewnie najdrożej..
:(

chociaż komodziaże mieli norta - ciekawe ile kosztowało ich zorganizowanie tego? :rolleyes:

31

Slyszalem, ze tanio moze byc w miejscowosci Jukke Perkele w poludniowej Finldandii.

(dely: dostane urlop?:)

32

mysle że jak Greyu zorganizujesz podobna bibke jak w 2000 to nawet Lizard się zjawi ( z tego co pamiętam to strasznie mu się podobało).Ja moge sie popytac o dobre miejsce w Sopocie...tk np. rzut beretem od Molo i Sfinksa...ale byłaby jazda... :D  :D  :D same kluby/puby/piwoteki dookoła...RAJ NA ZIEMI... :rolleyes:

gep/lamers^dial

33

hehe, cool idea, Gep! w Twoich żyłach płynie krew real partyzanta! dlatego też na dniach wybieram się do jednej ze szkół w Brzeźnie - 50m od morza, puby z parasolkami, dyskoteka, etc :)

we'll see!

34

ale w zimę parasolek raczej chyba nie będzie 8)

35

As: sluszna uwaga, perkele... :)

36

To ja jeszcze moze zaproponuje aby bylo to party multi 8bit (ZX,Commy,Atari oraz inne_jesli_sa) Co wy na to?

37

A mi się coś wydaje że temat właśnie padł śmiercią tragiczną i będą 2 dupy a nie party (tzn. oby nie - ale kuna tak coś czuję)...  :?

No to przydałoby się, żebyśta się popytali w kwestii terminu, kosztów itepede - i wtedy by się zdecydowało czy imprezujemy bardziej na północ, czy na południe.

Mikey: czy ja wiem, czy to jest dobry pomysł? Chyba, że co poniektórym zrobić invite-only i to by załatwiło może sprawę...

I Ty zostaniesz big endianem...

38

Co do multi 8bit i ZX, to mozna zapytac Yerz*, ale z tego co mi kiedys mowil mozna liczyc na pińć osob na krzyz i to max.

Co do multi i C64 to jak zwykle jestem przeciw (uraz ze Scenery, Foreverow) - nie dotyczy Cobry :)

Miker: masz racje, ja tez widze to cinko. Bedzie jak z regulaminem, duzo gadania, kombinowania a i tak nikt palcem w koncu nie ruszy (ew. bedzie jakis sztab w knajpie...).

Od paru propozycji minal juz tydzien - wiec pewnie wszyscy juz sprawdzili mozliwosc zorganizowania. Chyba czas na deklaracje kto moze. Najbardziej konkretna propozycje zlozyl Grey i decydujcie sie - chcecie czy nie!? (hej, czy "puby z parasolkami, dyskoteka" to zalety???)

He, he, a ja sie zastanawiam zawsze dlaczego Ci, ktorzy wiecznie marudza na organizacje, sami nie chca pokazac jak powinno wygladac idealne party...  8)

39

...once again (req by Mikey), heh.

Co do organizacji party to cały czas wyrażam chęć  :D Szkoda tylko że wcześniej nie wiedziałem iż kolega Vasco nie robi biby w tym roq... dlatego też (chcąc zwiększyć frekwencję na SV2k4) przekładam termin o kolejny/e miesiąc/e. Wyniki na DHS'ach są dla mnie raczej satysfakcjonujące, więc temat uważam za zamknięty...

Nie mam nic przeciwko zaproszeniu sceny ZX na Sv2k4. Bardzo chętnie zobaczyłbym coś na ten legendarny sprzęcior, o compotach specjalnie dla Speca nie wspominając! Co do C-64... świetny komp, SID rulez, ale słyszałem co się dzieje na różnych commy parties (sam widziałem na InterJamie'98 w Niemczech) więc pomysł takiego multi-party dla sceny 8-bit średnio mi się podoba (małoatarowska scena pije sporo -no i dobrze!- ale mam jedynie miłe wspomnienia z SV2k... nie chciałbym żeby to się zmieniło).

pozdrrr!

G.

p.s. Vasco - bliska obecność parasolek, plaży i dyskotek to zaleta - jak party będzie h**yowe to zawsze jest alternatywa. 4 lata temu podczas wyprawy busem nad morze ludzie nieźle się integrowali przy kuflach złocistego napoju (niektórzy nawet z radości pokazali swoje "fistaszki" nie bacząc na obecność niewiast i dosyć niskiej temperatury ;).

40

Czyli - zima w tym roq należy do wybrzeża...  :P

Sikor umarł...

41

Niby fajnie, jestem ZA, tylko czemu tak za je bis cie daleko ten Danzig?

Noszfak!

42

ciekawe czy znajdzie sie jakis odważny na kompiel

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

43

Grey> Co do organizacji party to cały czas wyrażam chęć  Szkoda tylko że wcześniej nie wiedziałem iż kolega Vasco nie robi biby w tym roq...

Wiadomo od grudnia.  :rolleyes:

Grey> dlatego też (chcąc zwiększyć frekwencję na SV2k4) przekładam termin o kolejny/e miesiąc/e. Wyniki na DHS'ach są dla mnie raczej satysfakcjonujące, więc temat uważam za zamknięty...

Tzn. jest termin? Jaki, kiedy itp.

Grey> bliska obecność parasolek, plaży i dyskotek to zaleta - jak party będzie h**yowe to zawsze jest alternatywa.

Eeee, jak Ci jacys dyskom*** wpadna na impreze, to bedzie wada. PKS2 jak nic :(

Grey> 4 lata temu podczas wyprawy busem nad morze ludzie nieźle się integrowali przy kuflach złocistego napoju

Lepiej sie na miejscu integrowac moim zdaniem :)

8-bitowcy> Ale Wam Grey dupe uratowal...

44

Kiedy? przełom października/listopada (w tej chwili konkretnie nie mogę powiedzieć np. 5tego października or sth, 'coz o fakcie zmiany terminu muszę powiadomić odpowiednie osoby...).

Uratowałem komuś dupencję? uuu, fajnie. ale czemu o tym nic nie wiem? :) może rozwiń wątek Vasco, oki?

greets :)

45

> Kiedy? przełom października/listopada (w tej chwili konkretnie nie mogę powiedzieć np. 5tego października or sth, 'coz o fakcie zmiany terminu muszę powiadomić odpowiednie osoby...).

Oooo! A ja caly czas myslalem, ze mowimy o terminie koncowogrudniowym...

W pazdzierniku jest termin Easta - nie wiem jak w tym roku, czy bedzie czy nie...

> Uratowałem komuś dupencję? uuu, fajnie. ale czemu o tym nic nie wiem?  może rozwiń wątek Vasco, oki?

Nikomu konkretnie, chodzilo mi o to, ze wsrod wszystkich 8-bitowcow nie znalazl sie nikt, kto by to zorganizowal, a zadeklarowal sie 16-tek (znaczy sie Ty), a wiec przedstawiciel sceny, ktora podobno lezy i kwiczy w porownaniu z 8-bit. Okazalo sie po raz kolejny, ze krytykowac latwiej niz samemu pokazac jak dobrze zrobic party :) I tyle. Po prostu wiedzialem od razu, ze ten watek tak sie zakonczy = nikt nie zorganizuje...

46

powiedzmy tak: TROJMIASTO chce zorganizowac party...pomożemy Greyowi!!! myśle że chętni znajda sie sami...to jak sztabowcy??? pomożemy Greyowi???

gep/lamers^dial

47

Widze ze sie cos zaczyna dziac to powiem co mysle:

Idea zlotu ROX!
ale:
- nie w pazdzierniku tylko w terminie Vaskowym!! (grudzien)
- obawiam sie ze malo ludzi przyjedzie (do vaska jednak blizej niz do trojmiasta: mam na mysli srodkowa i poludniowa polske (waw,krk,lbn,lodz) - no chyba ze beda jakies megaroxor atrakcje. (?)

48

... darmowy Esperal ...

All I hear is the sound of me falling on the ground

49

miło byłoby pojechać na party zimowe...
gdybym miał troche więcej lat, to bym sam zorganizował. a niestety nie mam. Żona kolegi mojego taty jest dyrektorką Gminnego Ośrodka Kultury w miasteczku pod cz-wą. Także lokal by był. Ale niestwety jestem niepełnoletni i raczej MDK'a bym nie wynajął. Gdyby Cedyń mieszkał w Cz-wie, to może razem by sie coś udało zmiąchać. Ale nie mieszka i d***

grzybson/SSG^NG

50

do czestochowy na pielgrzymke Atarowska ;) :lol:

"wszystko się kiedyś kończy......."