@Mg. Tak,
Ja też w cuda nie wierzę.
Ale zaprogramowałem tak samo jak zawsze i nie działało. Może przy dzieleniu Tos'u coś było nie tak. Nie wiem.
Zrobiłem chyba 3 próby, nie pamiętam teraz, bo było to jakiś czas temu i nie zadziałało.
Jak zespoliłem 1.62 US i 206 UK zadziałało.
Tak jak napisałem, cudów nie ma, ale może ktoś z forum połączył i potwierdzi że mu działa 1.62 UK i 2.06 UK.
Żeby była pewność, a nie przypuszczenia i nie wiara w cuda. Może gdzieś popełniłem błąd.
A co do kontaktronu, to fakt. Zresztą napisałem ze mogą być takie uwagi, że się przesunie, odpadnie itd.
Do takiego włączania trzeba w środku przykleić (metoda eksperymentów) odpowiedniej wielkości blaszkę, i wykorzystać magnes neodymowy wielkości 20 groszy i na pewno nie odpadnie. Raczej może być ciężko go odkleić. Ale jak zrobię takie testy i będę miał jakieś prawdziwe wyniki, a nie przypuszczenia, to powiem jak wyszło.
Raczej stojąca figurka na wierzchu obudowy, to nie jest dobry pomysł.
Myślę ze najlepszym miejscem byłyby okolice bocznej obudowy pod klawiszem * pod klawiaturą numeryczną.
I nie jakiś wystający kawałek odłamanego magnesu od głośnika, tylko pastylka neodymowa wielkości 20 Groszy.