@sqward: wrzuć gdzieś na serwer obrazek - reszta podpowiedzi tutaj:
http://www.atari.org.pl/forum/help.php?section=img
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@sqward: wrzuć gdzieś na serwer obrazek - reszta podpowiedzi tutaj:
http://www.atari.org.pl/forum/help.php?section=img
No ale chodzi mi o opcję z obrazkiem załączonym do posta.
sqward
Tak jak podpowiedział grey/msb
Ale troszkę doprecyzuję.
Zdjęcie które chcesz umieścić w poście, wgraj najpierw gdzieś na jakiś darmowy serwer. np. tufotki.pl jak tak robię :)
Skopiuj adres zdjęcia np. http://s1.tufotki.pl/2017/04/06/uKeob-tIzoaO.jpg?v=4
potem w treści posta wklej taki link bez " "
" [img=PunBB bbcode test]XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX[/img] "
a w miejsce XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX wklej własnie skoliowany adres zdjęcia.
i jest zdjęcie w poście. :)
Sonar: Niezłe. W pełni sprawny? No to wal DOS-a i gry z portali retro. Good one.
Tak. W pełni. Zamknięty od fabryki IBM na firmowy kluczyk gwarancyjny. Duch IBM-a więc siedzi w nim do dziś :). Ghost in the Shell na żywo ;)
Ale ostatnio zdobyłem Kazahstana. Po wioskach grali z tego do domów i chwalili towarzyszy komuchów. Tzw: Kołchoźnik czy Kukuruźniok. Odnowiłem go już kiedyś ze starego zardzewiałka. Rocznik 1973. Ostatnio postanowiłem dopracować trzewia.
Wyszło 11 roboczo-godzin. Konserwacja elektroniki i mechanizmów. Mechanizm bębnowy zmiany pasm działa opuszkiem palca. Na koniec konserwacji myłem całość dynksem. Słabo. Potem pianką nano. Słabo. Acetonem - no coś tam. Wkurwiłem się: wziąłem dremel i pędzelek... i wypolerowałem wszystko
Wygląda to wstępnie tak:
Każda płyka, śrubka, element a nawet element elektroniczny był przepolerowany. Co się dało to się dało. W końcu był w środku czarny - przyprażony gorącem lamp CZERDZIESTO CZTERO LETNI kurz i syf.
W pełni sprawny. Odpalił z pierwszego. Dorobiłem stabilizowany kwarcem generator BFO 456kHz do odbioru sygnałów jednowstęgowych SSB - czyli obecnie gad potrafi deszyfrować krótkofalowców od 1,8 - 18mhz. Całość do dopracowania. Wróci chyba oryginał lakier i front panel. Lakiernik zaciek mi trzasnął grrr. Paprok.
Na razie wersja military. Potem konwert do orga.
Joł!
Bardzo dobry wybór :)
miałem już nic nie kupować do końca roku...
:)))))))
Commodore REU 1750 bez obudowy.
Czesc x_angel. Dziekuje za chec pomocy w skompletowaniu maszyny. Kurczak zweglony: szkoda kompletnej klawy rozwalac. Moze gdzies jeszcze u kogos lezy jakies wraczysko, co nakladke F9 walec ominal na poslizgu :)
Moja klawiatura ma w jednej linii klawisze funkcyjne - choc przypuszczam, ze formy mieli te same. Pomierze to - potrzaskam foty i podesle. W kazdym razie jest to tylko plastykowa nakladka na szary klawisz pod nia. Taki to typ ...kasku na na lbie przycisku :)
sOnar, może ta ci pasuje:
http://allegro.pl/klawiatura-do-kompute … BCka%20PRL
?
Przyciski już wysłane, ciekawe, czy pasują? :)
Commodore REU 1750 bez obudowy.
oooo, to ładne :)
tP
...a ja w końcu wciągnąłem Flashbacka 2600.
No i idąc za ciosem - Atari Flashback Portable. Czyli też 2600, ale z wejściem na kartę SD.
Wojny klonów.
.. ten Flaszbak, to się pojawił nawet w lokalnym Karfórze ;). Jak mi się uda wygrzebać fotki z telefonu to wrzucę.
No właśnie widziałem (jakkolwiek jest tylko ten stacjonarny, ale i tak dziwne zobaczyć znak Fuji na konsoli w sklepie, w 2017).
Portable już testuję - niezłe, zręcznościowe, pobawię się.
Poczekajcie na Atari Flasback 8 Gold. Ma HDMI i będzie można grać w gry 2600 na ekranie 70" 4k ;-)
Zapewne, zapewne.
Lecz jeśli chodzi o mnie - Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego. Pozostanę przy swojej maszynie, a nawalam już od 3 dni i jestem baaaaaaaaaardzo zadowolony. Świetna sprawa.
_Jakkolwiek_, o czym nadmieniłem w innym miejscu, dużą rolę odegrała społeczność AtariAge, hackując niedziałające pierwotnie gry - gdyby nie oni, urządzenie byłoby znacznie mniej atrakcyjne.
@YERZMYEY - napisz proszę czy poza gierkami próbowałeś może zgrywać i odpalać na tej maszynce nowe dema na VCS? I z jakim ewentualnie skutkiem...
Hej,
na razie przetestowałem to https://www.youtube.com/watch?v=sy8ibeu9rc8 i działa poprawnie.
Będę testował dalej.
Mnie ktoś przyniósł dziś to. Niestety reszty nie ma :(((( Ciekawostką jest, że wygląda jak nowa i jeszcze ma folię na klawiszach funkcyjnych. Źródło - podobno giełda
DziĘdobry :)
Dziś w menu:
IDE PLUS, rev.F:
* IDE jako NewDevice do postaci CF
* dobra iluminacja, ładnie świeci - w sam raz na święta :)
* Sparta DOS X fleszowalny
* bios fleszowalny
* zegar RTC
* jednokanałowy COVOX - np. do grania łejwami z dysku. Jeszcze nie testowałem, ale audio powinno wracać poprzez ECI i lądować finalnie w std gnieździe monitorowym, więc na "niedotykanych" Atarkach rozwiązanie jak najbardziej winno działać :)
* SW do write protect
* SW do sekwencyjnej podmiany np. zamontowanych obrazów ATR.
* SW do nie wiem czego, bo zapomniałem - lecz z pewnością potrzebny ;)
* regularnie czyta karty ze SIDE2 (APT)
Ubolewam nad tym, że Jacek nie wrzucił tam dyżurnie obecnego rozszerzenia pamięci ram, bo można było...
... a w nocy świeciło z szafy....
Falcon-a MkX , Hades-a 060 oraz Toms-a z allegro.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 40 zapytań