26

Niech sobie lecą z czego chcą. I tak będziemy ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

27

Pin napisał/a:

Niech sobie lecą z czego chcą. I tak będziemy ;)

To krakowskim targiem - Po północy macie projektor do dyspozycji i możecie puszczać demka z prawilnych maszyn. Prośba żeby nie za głośno ;-)

Blog dla Wapniaków ery 8/16 - bit
www.retrospekcja.net.pl

28 Ostatnio edytowany przez Pin (2017-09-01 19:45:55)

Wiesz, ostatnio na Ironii to dostałem opierdziel że było za cicho ;) - serio :D

Dzięki za możliwość podłączenia się do "ekranu"

29

Pin! pomyliłeś opierdziel z pomrukami zadowolenia!
Mi tam pasował poziom głośności, dało się rozmawiać nie tylko w kuchni :D

30

Zgadzam sle z bocianiu. Na Ironii było naprawdę klasa. Sympatycznie muzyczka mruczała w tle :).

Atari 65XE + LDW SUPER 2000 + SIO2SD + SIO2PC + Stereo + TTP + Ultimate Cart + Multicart XE

31 Ostatnio edytowany przez Pin (2017-10-31 21:04:41)

@Kiender - jaki dokładnie projektor będziesz miał na imprezie?

jak z podejściem do audio? - Zwykłe stereo, XLR, czy co?

32 Ostatnio edytowany przez elroy (2017-11-01 10:27:18)

Nie wiem czy Marcin widział, ale odpowiem za niego :)
Projektor będzie ten https://www.morele.net/projektor-nec-vt-590-162451/
Głośniki 2+1 wejście minijack stereo.

33

Pin napisał/a:

Wiesz, ostatnio na Ironii to dostałem opierdziel że było za cicho ;) - serio :D

Nie wierzę. Jest to niemożliwe. Po prostu taka sytuacja nie mieści się w głowie.

:)

tP

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

34

Dzięki za info Elroy.

Mamy ponoć czas antenowy od północy, będzie możliwość rozłożenia sprzętu do max około 5-6 metrów od projektora?

35

Pin , pytanko mam. Czym ma się kończyć kabel rgb do Juniora ? Scart ?

JiL Fan.

36

Generalnie SCART RGB dokładnie. Powiedz mi, awaryjnie to czy ten Junior generuje kompozyta?

37

Noooooo :) Taki kabel już popełniłem bo był najprostszy i na Samsungu 930 działa super, za to na 940 nie łapie synchronizacji i lata.

JiL Fan.

38

najlepsza opcja, to kabel RGB z wystającym na krótkim kablu (z euro) kompozytem. Tak na wszelki wypadek. Na Wapniaku dla przykładu podłączyliśmy rgb do sc1435 i zerwało synchro, choć wyglądało to że niewiele brakuje.

aaa - mam już na Atari 2 antiatari songi w modzie ;)

39 Ostatnio edytowany przez Kiender (2017-11-01 21:39:27)

Kilka dodatkowych informacji na "za pięć dwunasta":
- w pięciu turniejach będziecie mogli spróbować swoich sił w: River Raid (C64), Moon Patrol (C64), Microporose Soccer (C64), Street Fighter 2 w pojedynkach 1 vs 1 (arcade), klasyczny Pac-Man (arcade). Jest o co walczyć bo będzie można wygrać kupony zniżkowe do sklepu NoGame
- będzie spory upust na zakup książek „Wojny Konsolowe”
- jak mogliście już przeczytać Pin odpali swój zestaw demek. Będzie głośno i szałowo !
- będzie okazja zobaczyć w akcji uniwersalny zasilacz do retro kompów, który za niedługo powinien pojawić się w sprzedaży
- do dyspozycji uczestników będzie domowej roboty pełnowymiarowy automat arcade. Nie zapomnijcie wziąć dwudziestogroszówek ;)

Blog dla Wapniaków ery 8/16 - bit
www.retrospekcja.net.pl

40

Kiender napisał/a:

Będzie głośno i szałowo !

.. z tym zestawem audio 2+1?? :) To co to za monster?

41

Ktoś leci moze z Wrocka autostradą?

42

Czy na retrospekcje trzeba się rejestrować, czy wejść można z ulicy?

43

mr_inz_rafal napisał/a:

Czy na retrospekcje trzeba się rejestrować, czy wejść można z ulicy?

Ja bede i nic mi nie wiadomo, zeby sie trzeba bylo rejestrowac

Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE

44

OK, jakby co to najwyżej wypijemy na murku przed wejściem :)

45

Część gratów spakowałem, szukam jeszcze monitorów dwóch walizek i czegoś tam jeszcze....

http://pinokio.pigwa.net/AtariORG/graty.JPG

46

Trumna,sarkofag???
- jakieś wnętrza/trzewia  falcon-a, klawiatura od st-ka, ct60e, coś się nie zgadza bo Pin, zamiast fdd, powinien mieć min. hx flop-a.. brakuje chłodzenia (95mhz) nawet na rev.6 nie nada,  hdd też nie widać,  nawet bez chłodnicy od kadet-a to nie nada .... also...

Sprawdzić czy to Pin, oraz kabli zdecydowanie Pin nie ma.

47 Ostatnio edytowany przez Pin (2017-11-04 01:36:02)

kaloryfer ze starego celerona, czy czegoś tam jest obok pod gratami. Nie trzeba niczego więcej bo i tak nie przekroczy 70 stopni C. (inaczej niż właściciel walizki), no ale z obudową się to nie złoży. Zresztą dysk 5.25" i DVD nieszczególnie chciały wejść pod obudowę. Piętro niżej Sratari i 600XL z 1064. Amstrada do dziś nie mogłem namierzyć, może z rana (jak kac pozwoli).

Walizka jest pozostałością po ostatnich świętach. Cóż, znicz był, trupa nie ma, ale sarkofag się ostał. Taka była impreza!111 ;)

Dozo!

48

Żarty żartami, ale chyba przywiozę działający internet na Atari 130XE ;) (jak się nie zepsuje po drodze)

.. przepraszam, na Sratari.

49

Imprezę odbyto.

50

Cos słaba frekwencja

.