Wspominałem już jakiś czas, że mam do oddania trochę sprzętu:
Ataryna numer 1 - z tego co wiem nie działa i nie wiem dlaczego, ale jest kompletna (65XE, bez złącza Expansion)
Ataryna numer 2 - (65XE z Expansion) podobno nawet działa, ale chyba ma POKEY-a uszkodzonego (który działa, ale nie gra) - widać, że POKEY był przelutowywany
Ataryna numer 3 - z pożółkłą klawiaturą - ewidentnie nie działa. To była kiedyś moja naczelna workstacja - 1 MB RAM w 65 XE ! W rządku pamięci jedna kostka nad drugą: w dwóch rządkach po 8 scalaków jeden na drugim, wylutowane GTIA i POKEY-e, za to w środku siedzą 3 PIA, MIDI. Uszkodzenie to sprawa któregoś z kabelków dość obfitej pajęczyny. Maszyna jest wyjątkowym eksponatem - spod kabli nie widać płyty głównej masa scalaków, dodatków na pająkach (niezbyt profesjonalnie to wygląda), ale to działało - zdecydowanie sprzęt na części (chyba, że jakiemuś hobbyście zechce się to postawić na nogi).
Pamięci - kolekcja różniastych pamięci: 41256, 44256, 4464, simmy 256kB
XEP 80 - dostałem toto jako nagrodę, więc nie wypada tego sprzedawać, jednak nie używam tego sprzętu, a być może jakiemuś hobbyście przyda się i będzie tego używał.
Chętnych proszę o zgłaszanie się - nie ukrywam, że ekipa z RTL będzie faworyzowana, ze względu, że nie chce mi się tego sprzętu taszczyć do Ornety.