Kasowanie plików działa ? czy ja nie potrafię tego zrobic ?
Ew. jakaś skrócona instrukcja?
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » uiptool: Poszukuję alpha-testera
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kasowanie plików działa ? czy ja nie potrafię tego zrobic ?
Ew. jakaś skrócona instrukcja?
Nie działa z UI jeszcze. Możesz ręcznie:
curl -0X DELETE 192.168.1.1/c/filename.tos
Dzięki :)
Odgrzewam kotleta.
Na Falconie w trybie 030 UIP działa bezproblemowo. Na 060 niestety nie, tzn - na samym Falconie uruchamia się i wszystko wygląda ok, ale już z poziomu przeglądarki na PC wychodzą mi jakieś bzdury.
U mnie dziala :) Cieżko coś powiedzieć bez bliższej inspekcji.
Pinokiio:
U mnie tez dziala nawet na firefox (52.3.0 (32 bity))
Na Google Chrome takze, wersja (Wersja 43.0.2357.65 m)
WIndows XP Home Edition
Na falconie CT63/CTPCI odpalilem wersje UIPtool o długosci 311,472 bajtow (wersja 34) to nie jest chyba najnowsa wesja ?
ja tu mam 4.3, albo przynajmniej plik nazywa się UIP43.TOS
Ta wersja oczywiscie takze dziala, ciekawe bo ta moja na plycie byla uszkodzona i musialem sciagnac ponownie od Sqwarda :)
Wydaje mi sie ze jest to problem po stronie PC i WIndowsow
Jak po stronie PC i Windowsów?
* Uruchamiam na 030 UIP43 i Chrome poprawnie wyświetla to, co podaje mu UIP.
* Uruchamiam na 060 UIP43 i Chrome niepoprawnie wyświetla to, co podaje mu UIP.
A teraz zadanie. Kroll - znajdź różnicę ;)
AHa, niedoczytalem, ze w 030 poprawnie wyswietla :)
PoKi co mozesz soft juz przerzucac z PC
A pod Firefox, tez jest zle w obu przypadkach
U mnie pod Firefox w trybie 030 UIP "wyświetla" się normalnie, ale czy działa to nie sprawdzałem, bo z czego pamiętam były jakieś problemy chyba z przenoszeniem całych drzew podkatalogów. Zresztą rekomendowany jest Chrome więc się do tego stosuję ;)
Pin, coś jest nie tak z falconem w trybie 060. Wszystko działa u mnie i wielu innych osób.
Jest kręcona płyta?
C-Lab MK2, oraz CT60E Willego. W takich warunkach też sprawdzałeś? ;)
Nie. Nie sprawdzalem. Nie widzę powodu, dla którego miało by nie działać na CT60E. Coś musi być nie tak albo z Falconem albo z CT60 albo z Netusbee. Spróbuj zejść z częstotliwością procesora.
Ok, sprawdzę to jeszcze raz. Mam szczęśliwie dwa różne NetusBee, więc test będzie mam nadzieję miarodajny.
Pin, u mnie działa z CT60e bez problemu. Co prawda normalnie mam ustawione 66MHz i kręcę tylko od święta, ale z taka częstotliwością używam bardzo często i wszystko jest ok.
.. no to teraz problem w 030. UIP wywala się przy kopiowaniu dużych plików. Teraz np. chciałem tym skopiować HighWire, i zawsze wywala mi się na dwóch plikach:
highwire.030, highwire.060.
Pliki niecałe 2MB.
Wczoraj też kopiowałem większe pliki MP3, to wpadał mi w pętlę. Tzn czytał z pieca np. plik mp3 w kółko... czyli od 0-100% i od początku ;)
----
Dobra, szukam drugiego NetusBee ... moment.
A jaki sterownik dysku?
Dobra - problem był w NetusBee jak mi się teraz wydaje.
Problemy robił ten stary, zielony NetusBee. Reedycja Lotharkowa poszła jak burza, ciekawe.
Problemem mogą często być wyrobione styki zarówno na NetusBee jak i Atari. KONIECZNIE pod Lotharkowe Netusbee trzeba podłożyć nóżki, bo w przeciwnym razie problem się powtórzy i to jeszcze szybciej.
pod Lotharkowym mam dystans z gumy taki, by interface był idealnie w poziomie. Od samego początku zauważyłem co się święci :D
@sqward wydaje mi się, że znalazłem drobnego bug'a:
mam katalog:
/foo/plik.prg
/foo/bar/plik1.aaa
/foo/bar/plik2.aaa
.............
/foo/bar/plik105.aaa
Po przenieseniu (drag'n'drop) calego katalogu "foo" w przegladarce na PC - na Falconie (060, nie testowałem na 030) mam w katalogu "bar" tylko 100 pierwszych plikow z tego katalogu a ostatnie 5 zostaje pominiete (muszę je np przeniesc ręcznie). Problem zreprodukowany wielokrotnie:/
Ogólnie UIP rulez i jest to dla mnie podstawowy tool:) Widzisz szanse na poprawkę kiedyś czy raczej liczysz na pull-request? ;)
Wydaje mi się, że to może być problem z UI w JS. Jeśli używasz Cygwina albo Linuxa to miałbym test do przeprowadzenia, żeby się upewnić.
dla mnie też i paru osób podstawowy soft
ps coś się święci na RW? ;) bo widziałem że będziesz :)
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » uiptool: Poszukuję alpha-testera
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 61 zapytań