26

Nadeszla chyba pora podsumowan...
Fundusz zasilili: Stryker, Lewis, Eru, Vasco. Jesli kogos pominalem to sorry - pisze z glowy (wszystko jest na papierze w domu).
Stan konta: ok. 300-350 PLN.

Wystarczy to jedynie na plyte glowna i procesor. Takie sa smutne realia.
Jak widac zbieranie kasy jakos niezbyt sie udaje, pytanie wiec do Was: moze macie do oddania jakis sprzet? Albo choc do taniego odsprzedania. Interesuje mnie wlasciwie wszystko ze szczegolnym uwzglednieniem plyt glownych z czipsetami Intel BX albo ServerWorks.

pozdrawiam,
Azbest

27

Chwilowo przychodzi mi do glowy to, ze mam ze 2 czy 3 sieciowki 100 MBps w domu. Jak chcesz moge przywiezc do Ornety... ;)

28

No to juz jakis konkret :)
Jesli to jest cos na intelu albo 3com to chetnie jedna-dwie wezme.

29

No niestety to jakies Realteki (8139). Wiec?

30

Lewis: szkoda troche, rtl8139d to przecietny uklad, bez rewelacji - ale najczesciej dziala  - jesli mozesz sie jednej/dwoch pozbyc to chetnie przyjme.

31

Ok. Na party dostaniesz...

32

postaram sie Azbeście wspomóc Cie chociażby hardłerowo na Quaście..

gep/lamers^dial

33

Bede dzwieczny za kazda pomoc. Poza tym: pomagamy sobie wszyscy chyba... :)
Hot news: lacze ma szanse sie poprawic w niedlugim czasie :)

34

sobie tak mysle moze by tak na Ornecie do wejściowki dokladac po te 5zł lub z tej kwoty co idzie na nagrody jakas sume przekazac na rozbudowe ftp ??

"wszystko się kiedyś kończy......."

35

niby ok, ale
1. IMO wejsciowka jest juz droga (w stosunku do poprzedniego quasta)
2. nie mozna nikomu nic narzucac
3. nie wszyscy maja/mieliby chec wspomoc serwer
4. nie wszyscy na party to atarowcy w zwiazku z czym patrz pkt.3

36

Heh, no coż forsy zbyt wiele nie mam aby dokonać przelewu...
Ale spróbuję popytać (wujek pracujący w duzej firmie, tata jako informatyk w częstochowskiej oczyszczalni,...).

Ale powiem jedno-nie poddawajcie się! ftp.atari.art.pl jest bardzo potrzebne scenie! (Stąd właśnie ściągnąłem stuff ze zlotów, które odbyły się, kiedy mnie na scenie nie było na scenie)

grzybson/SSG^NG

37

Ale powiem jedno-nie poddawajcie się! ftp.atari.art.pl jest bardzo potrzebne scenie! (Stąd właśnie ściągnąłem stuff ze zlotów, które odbyły się, kiedy mnie na scenie nie było na scenie)

No to lipa z tego co sie dowiedzialem ...ze jak sprzetu nie bedzie to najprawdopodobniej we wrzesniu przestanie istniec ftp.atari.art.pl...i odrazu tez padnie cas-archive....bo tam sie znajduje ..ehhh

38

Dobra - konkrety - co jest, czego brakuje i ile na to potrzeba?

Może by postawić cośkolwiek, co by działało - może wolniej i gorzej chwilowo, ale z czasem by się rozbudowywało, co - jak myślicie???

I Ty zostaniesz big endianem...

39

Miker: w takim ("chwilowym") razie potrzeba przede wszystkim dyskow... W tej chwili serwer zajmuje kolo 60GB (okolo 52GB zajmuje sam ftp, do tego Stryker's cas-archive, Grzybson, Lewis + logi + system). Oczywiscie 60GB x2 (mirror)... Komputer jako-taki powiedzmy ze mozna by jakos wykombinowac "za drobne" pieniadze. Ale dyski juz takie tanie nie sa. A jesli to mialyby byc dyski scsi to juz w ogole... Ogolnie potrzeba wszystkiego bo na stanie w tej chwili jest 330PLN i sieciowki od Lewisa...

40

http://pigwa.net/ftp/ - pozwolilem sobie dodac informacje o zebranej kasie i podzespolach...

41

no to ładny mam kotlet(znaczy się klops).
Trza by coś wymyślić w miarę sensownego. Spróbuje coś wykompinować

A co z pomysłem, aby część wejściówki na QuaST'a przeznaczyć na atari FTP?

grzybson/SSG^NG

42

No pisze na goraco po party. Troche sie zmienilo - ze wstepnych ustalen wynika ze mamy ponad 600 zlotych!
Wiecej info na http://pigwa.net/ftp/
Pomimo zerowego wsparcia ze strony organizatora (a wrecz chyba wrogiego nastawienia do przedsiewziecia - no offence Eijk) udalo sie dzieki Wam zebrac kolejne dwie stowki! MEGA FRASUN!

Przy okazji pytanie do kaso-darczyncow: jesli macie cos przeciwko temu, zeby umiescic przy Waszych ksywkach kwoty jakie daliscie na eftepa to lemme know - chce zeby wszystko bylo czarno na bialym i zeby nikt mi nie zarzucal, ze kupilem sobie za to nowy komputer (no offence Eijk)

43

ja osobiście nie mam nic na przeciwko...żadna kwota specjalna...to co wygrałem na Quascie dałem na ftp-a + jakieś sieciówki.Jeszcze coś tam Ci Azbest załatwie.

gep/lamers^dial

44

Ja nie mam nic przeciwko oglaszaniu ile dalem i sprzedawaniu tego co dalem.

45

Ok, dzieki. Moze sie inni jeszcze wypowiedza?

46

Ok, dzieki. Moze sie inni jeszcze wypowiedza?

ja nie mam nic przeciwko.

--
= krap.pl =

47

Ja również...

A co się w ogóle ma niby dziać z tym FTP-em, może już go spróbować uwolnić, co??? (po prostu dziwnie się poczułem, jak zobaczyłem wiadomy text w 2linerze...)

I Ty zostaniesz big endianem...

48

Ofkorz nie mam też nic przeciwko :)
A a'propos twolinera - co się dzieje z serwerkiem? Jakiś status report by się przydał.

: 404. Stopka not found

49

DELY pytanko znalazl bys jakies miejsce na stronie glowej atariarea na banerek informujacy o pomocy dla serverka atari.art.pl ?? z ktorego po nacisnieciu przekierowywalo by na strone informacyjna ze zbiorka kasy, sprzetu, etd..

pozdr.
schorowany stryjek  :(

50

Nie widze przeszkod. Zróbta bannerek 210 x 60 i sie umiesci.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.