Pin napisał/a:... chyba, że ktoś go ukrył w Rapidusie :D
Wypraszam sobie takie insynuacje. Rapidus nie miał, nie ma i nie będzie mieć wsparcia MapRAM. Co najwyżej znalazłeś przyczajonego, wstrętnego bug-a :).
Co do Antonii i rozszerzenia pamięci, które ona udostępnia. Czy to naprawdę jest coś dziwnego i obecnie niespotykanego, że rozszerzenie pamięci nie ma pełnego dekodowania adresów i rejestr portu B dostępny jest w wyższych adresach na stronie $d3? Wszystkie stare upgrade'y ramu wykorzystujące PIA tak miały, więc to nie jest jakiś ewenement. Co więcej, takie podejście do tematu może oznaczać, że projektant albo był leniwy, albo poskąpił na podzespołach. Doprawdy godne naśladowania.
Czy naprawdę to, że U1MB wsadza na stronę $d3 swoje rejestry zasługuje na potępienie? Jeżeli nie na $d3, to gdzie zatem należałoby je wsadzić? Nie bronię tutaj U1MB, bo sporo krwi mi to rozszerzenie napsuło, gdy pracowałem nad Rapidusem. Umieszczenie rejestrów tam gdzie są było zwykłem, rozsądnym rozwiązaniem.
XXL, i jeszcze jedno pytanie, chociaż nie o Antonię, ale o certyfikat jakości, którego wymyślenie sprawiło Ci najpewniej niemałą radość. Czy rozszerzenie stereo według Ciebie na takowy certyfikat zasługuje? Odpowiadając miej na względzie to, co dzięki niemu dokonano na przełomie ostatnich 20, może nawet 30 lat.