@Hospes
Eee nie demonizujmy. Fakt, że ICD nie jest zbyt nowoczesnym driverem i nie do wszystkiego się dziś nadaje, ale
działa całkiem sprawnie i do wielu zastosowań wystarcza. No i jest za darmo.
Sam go używam na ST/TT i nie mam z nim problemów.
Walczyłeś 2 lata z driverem dysku?? Wykasuj te słowa! bo znów KTOŚ nam zarzuci, że na Atari 16/32 się tylko sprzęt konfiguruje ;)
Ale wracając do ICD. Ja sam go używam, w tym również do przenoszenia danych z PC za pomocą drugiej karty na FAT16.
Nie wiem skąd wziąłeś ten rozmiar 16MB? Wszelka literatura jak i moje osobiste doświadczenie każe mi twierdzić,
że max to 32MB. Taką to też właśnie mam u siebie utworzoną drugą kartę. Fakt, że nie partycjonowałem na Windows, ale pod linuxem. Więc może tutaj pies pogrzebany, ale chyba jakieś inne narzędzia do partycjonowania niż systemowe w Windows powinny sobie z tym poradzić.
Link, który dałeś do strony Jookiego nie pomoże koledze w jego problemie. Bo w ten sposób, ani tym driverem nie utworzy
w ogóle partycji FAT16. Owszem ICD obsłuży/zobaczy małe partycje FAT16 (max32MB) ale za jego pomocą nie można ich tworzyć. Tę drugą kartę na FAT16 do przenoszenia danych kolega Constricto musi utworzyć na PC.
No chyba, że zacznie używać, innego nowszego drivera. Ale to już inna bajka.
Hospes, co Ci nie wyszło u Czarka K.?
Atari Falcon 030 14MB+SD16GB; Atari TT 030 4MB ST-RAM, 64 MB TT-RAM; Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE 4MB+NetUsbee+UltraSatan; Commodore 64+1541-II+XE1541; Atari 65 XE+CA-2001+Ultimate 1MB+Side2; P166MMX+GUS.