No tak :)
Tymczasem, przetestowałem tę Sophię Rev. C w 800XL (wersja XLF z Freddiem) z dostępnymi mi monitorami z DVI:
1. Acer Ferrari model F-17" - obraz żyleta, ale nie wycentrowany, przesunięty w prawo i w dół, tak że nie widać 8 znaków w GR.0 z prawej strony ekranu - zdj. #1 pokazuje dla porównania obraz z DVI na Acerze i jednocześnie na Samsungu 711 z fabrycznego wyjścia monitorowego. Obrazu z wejścia DVI nie można ręcznie centrować jak z VGA.
2. LG Flatron L173ST - nie łapie sygnału. Komunikat z OSD mówi że chyba że coś-tam 'out of range', już nie pomnę czy frequency czy resolution.
3. Samsung T22E390EW - przez przejściówkę DVI-HDMI - komunikat OSD: Mode Not Supported, Resolution not Supported
4. Samsung SyncMaster 940MG - obraz w BASICu żyleta, ale 'skacze' bardzo w poziomie np. z cartem DIG DUG, skacze słabiej z BS's Quest For Tires (przy okazji, tu są wspomniane wcześniej śmieci na prawej krawędzi), z PAC-MANem za to nie skacze - zdj. #2 (tryb 4:3), #3 (tryb Wide) - w obu trybach obraz wycentrowany, ale spora czarna ramka. Rozdzielczość monitora to 1440x900.
5. Philips 170B - CANNOT DISPLAY THIS VIDEO MODE, CHANGE .. TO 1280X1024@60HZ
6. największe zaskoczenie! TV LG OLED55B7V przez przejściówkę DVI-HDMI - obraz żyleta, DIG DUG też skacze w poziomie, ale mniej niż na SM 940MG, zdj. #4-7. PAC MAN na 55" OLED - to trzeba zobaczyć :) Zdjęcia tego nie oddają.
Nie miałem za dużo czasu na te testy, stąd tylko BASIC i 1-2 carty z grami. Więcej monitorów z DVI/HDMI nie mam. Ktoś sprawdzał na innych i z jakimi wynikami?
Jeszcze nie wyciąłem obudowy 800XL do zamontowania płyty z gniazdem DVI i zastanawiam się czy nie lepiej jednak zmienić na REV. B z RGB lub Component (tu jeszcze będę testował po skleceniu kabla). Testował ktoś Component?
Simius, czy możliwy jeszcze jest jakiś update po Twojej stronie, czy już trzeba się pogodzić że tylko z częścią monitorów REV. C będzie działała?
Post's attachmentsIMG_9165_ShU.jpg 225.65 kb, liczba pobrań: 1 (od 2018-01-26)
IMG_9169_ShU.jpg 181.09 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
IMG_9170_ShU.jpg 263.23 kb, liczba pobrań: 1 (od 2018-01-26)
IMG_9179_ShU.jpg 340.84 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
IMG_9181_ShU.jpg 394.42 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
IMG_9185_ShU.jpg 295.7 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
IMG_9186_ShU.jpg 326.73 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
<--
Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.
--== Kup Pan/i dyskietkę
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--