Jaki masz komunikat?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Zloty » WAPNIAK 2017 - multimedia
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaki masz komunikat?
taki:
pin.atari.pl/AtariORG/nicniewidac.JPG
nie zrozumiem tego IMG nigdy ;) Już nawet odgrzebałem mój cudowny post z działu sprawy aa i nie działa. No nic, link trza se ręcznie wrzucić i tyle.
Zapomniałem po prostu, że ma być JPG a nie jpg :D
You don't have permission to access /AtariORG/ on this server i brak pliku
.. mam na chwilę obecną jakieś szczątki zapisu z /telefonu/ w wykonaniu thePinka ;) Video z kamer in progress...
https://www.youtube.com/watch?v=Y1J-Lyakxuo
Zapomniałem po prostu, że ma być JPG a nie jpg
Prawdopodobnie po drugiej stronie siedzi jakiś Linux. System ten nie radzi sobie za dobrze w momecie gdy pozmieniasz wielkość liter...
mam na chwilę obecną jakieś szczątki
Wystąpił błąd.
Czyżby YouTube też oparty był na Linux? ;-)
... to video z YT działa, czy nie. Bo u mnie tak ;)
masakra.
nie :P
Działa już.
Co do zdjęć to tam w albumie jest film więc to on pewnie blokuje całą stronę jeżeli masz jakiegoś adblocka który takie strony dodatkowo blokuje. Sprobować można zamknąć całkiem adblocka i dopiero otworzyć stronę.
całkowite wyłączenie ad_blk nic nie daje. Efekt ten sam.
Luzik, kiedyś to może ktoś wrzuci na pigwe to sobie zobaczę.
EDIT:
Bardzo dziękuję też za życzenia, oraz szczególnie za DYPLOM :)
Człowiek który nie zna się na typografii niech lepiej nie bierze się za tworzenie publikacji, nawet w formie dyplomu… :)
Ty Skrzyp, to akurat ogarniasz chyba z 10% dowcipów ;)
@Mazi - na 40'stke dostałem od chłopaków :D
Pin:
no to tekst zawarty na dyplomie nijak sie ma do okolicznosci :)
Wszystkiego najlepszego!
@Mazi - zależnie od kontekstu, trzeba było być na party ;)
Dzięki za życzenia Mazi!
Człowiek który nie zna się na typografii niech lepiej nie bierze się za tworzenie publikacji, nawet w formie dyplomu… :)
Dobry Człowieku - który widać na wszystkim się zna - powiesz mi, biednemu człekowi jaki to typograficzny błąd popełniłem?:)
A dyplomik jest od całej grupy "P.H.A.T":)
skrzyp napisał/a:Człowiek który nie zna się na typografii niech lepiej nie bierze się za tworzenie publikacji, nawet w formie dyplomu… :)
Dobry Człowieku - który widać na wszystkim się zna - powieszmi, biednemu człekowi jaki to typograficzny błąd popełniłem?:)
A dyplomik jest od całej grupy "P.H.A.T":)
a ja mam wrażenie że sam "Dobry człowiek" na niczym sie nie zna
A ja mam wrażenie, że ktoś dokleił "S" ze standardowej czcionki bezszeryfowej (Helvetica, Dejavu Sans, Arial, Liberation Sans, San Francisco) zamiast chociaż trochę napracować się, by upodobnić je do reszty napisu w logo Atari, przy bardzo charakterystycznym "R" to "S" wygląda wręcz obleśnie.
A głupie komentarze to sobie darujcie, i tak nie przebijecie moich :)
.. to JA jestem właścicielem dyplomu i uprzejmie donoszę, że literka "S" w niczym mnie nie razi, ani nie przeszkadza. Czy to wystarczy? ;)
A grubość linii, chociażby? :)
Albo wysokość linii średniej?
Kroje pisma to nie tylko piksele w siatce 8x8 bądź 8x16 :D
Niestety czcionka SF Atarian System jest pełna niedoskonałości :)
http://www.dafont.com/atarian-system.font
Mi tam ona pasuje - trzeba by zapytać Bociana jakiego fonta użył, grubość wszystkich liter jest dokładnie taka sama:) Ehh czepialski...
Nie jest to raczej oficjalna atarowska czcionka, więc nic dziwnego, jest pełna nieścisłości. Właśnie tak wygląda, jakby ktoś wziął jakąś wersję "condensed" Helvetici, pogrubił, nieco poszerzył i podstawił znaki z logo Atari w miejsca na tablicy znaków.
Tylko cyfry i znaki interpunkcyjne doczekały się jakiegokolwiek zaangażowania, ale ogółem widać że to mocno amatorska robota.
Nie kłoćić się o czcionkę. Ja się bym cieszyła - liczą się chęci a nie zasady czcionek, nie każdy jest grafikiem. A nawet jak jest to nie musi znać się na niunasach.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » WAPNIAK 2017 - multimedia
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 61 zapytań