26 Ostatnio edytowany przez macgyver (2017-05-07 14:08:24)

@Vasco: skoro masz tak dobrą pamięć, to podaj więcej szczegółów co mówiłem, bo raczej nie miałbym powodu być nastawionym negatywnie do wszystkich francuskich aut.

@Pin: co warsztat to inna opinia - ja natomiast słyszałem od kilku niezależnych specjalistów, że francuskie auta z koncernu PSA mają najlepsze diesele - podobno 2.0HDI (różne warianty mocy) w Peugeotach i Citroenach to jeden z najmniej awaryjnych silników, natomiast np. legendarne 1.9TDI z końca serii i pierwsze 2.0TDI to szmelc, który omijać szerokim łukiem.

Generalnie nie mam zamiaru kupować diesela (bo kupowanie diesela ma sens, gdy się często jeździ w długich trasach, a nie na krótkich, miejskich dystansach) - ale to tak na marginesie w temacie, że francuzy są "beee", a niemieckie auta to szczyt solidności ;)

27

@macgyver: Spójrz łaskawym okiem na i30 lub Ceed-a z silnikiem 1.4, mają dużo bogatsze wyposażenie i są lepiej wykończone od tych samochodów które wymieniłeś. Silniki 1.4 CVVT są ekonomiczne i bardzo elastyczne.

28

Nie wiem jaki masz budżet, ale poleciłbym z własnego doświadczenia przyjrzenie się Hondzie City piątej lub szóstej generacji. Jest to ekonomiczne, bezobsługowe (łańcuch) fajne autko. Akumulator i żarówki można wymienić bez rozkręcania połowy samochodu, klimatyzacja też występuje. U mnie w rodzinie jeździ od nowości i nigdy nie było żadnych problemów, nie chla dużo, oleju nie bierze i jest bardzo zwinne w skręcaniu na parkingu :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

29 Ostatnio edytowany przez thePink (2017-05-08 16:54:13)

Fiat Multipla z okolic 2009-2010 byłby chyba dobrym rozwiązaniem :)

I ma 6 oddzielnych foteli :)

Multipla

tP

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

30 Ostatnio edytowany przez macgyver (2017-05-19 15:50:03)

Ogłoszenie nieaktualne, auto zostało zakupione, można zamknąć temat. Dziękuję za uwagę