Sikor napisał/a:Polemizowałbym. Mimo synchronizacji czasu włączonej w win 10 na dwu komputerach czas mi się znacznie rozjeżdża.
Sterowania elektrownią atomową na tym nie robimy ;)
dekanex napisał/a:Ja chciałbym podawać czas pobrany z internetu z jakiegoś NTP.
Wygląda na to że trzeba będzie dublować funkcjonalności w obu urządzeniach bo chcemy wykorzystywać podobne funkcje np. URLrequest, URLSubmission, GetTime etc. Może dla porządku niech te funkcję są realizowane za pomocą tych samych COMMAND ID ale z różnym SIO DDEVIC
SIO cart to Twój projekt i możesz robić co chcesz, ale polecam Ci (tam gdzie się da i ma sens) trzymać sie istniejących rozwiązań.
Jak już pisałem APE TIME (wprowadzony w oprogramowaniu APE):
http://atariki.krap.pl/index.php/APE_Time
stał sie standardem de facto.
Nic nie stoi przecież na przeszkodzie, żeby SIO cart emulował kilka urządzeń SIO. Dla niezaimplementowanych komend urządzenia wysyłasz NACK i tyle.
Załóżmy, że XXL napisał grę, która ładowana jest jest ze stacji dyskietek, pobiera sobie czas i komunikuje się z serwerem HiScore.
Wszystko przez SIO, używając 3 wirtualnych urządzeń (dysk D1 do załadowania gry, SmartDevice i NetworkingDevice).
Oczywiście gra zadziała nawet jeśli nie ma (opcjonalnych) SmartDevice ani NetworkingDevice w systemie.
Po prostu wyświetli się po staremu DATA MATRIX. A jeśli są, to gra spróbuje przesłać Hi-Score automatycznie.
Fajnie by było, żeby tak się działo bez względu na to czy grasz używając SIO Cart-a, RespeQt, AspeQt, sio2bsd, czy SIO2BT, itd.
ATARI 65XE + SIO2BT