Kupiłem wczoraj LDW 2000. Mam sentyment do tego modelu, ponieważ taką właśnie stację miałem w dzieciństwie, kupioną w 1989 lub 1990. Egzemplarz świeżo nabyty niestety lekko niedomaga. Niedomagania objawiają się różnorako. Np. podczas cofania głowicy jakby "przejeżdża" o kilka cylindrów za daleko i wtedy się blokuje (widać po liczniku pozycji). Podczas formatowania z weryfikacją (polecenie FORMAT pod SpartaDOS X) po wykonaniu weryfikacji zawisa i nie chce kontynuować operacji. Na kilkanaście prób jeden raz udało mi się poprawnie sformatować dyskietkę tak, żeby później się wczytywał katalog (i nie chodzi o jakość dyskietek). Próby nagrania obrazu ADF niestety się powiodły, w najlepszym razie z powodu problemów z weryfikacją nagranych danych. Komputer, na którym to testowałem, to 65XE z U1MB, soft ładowany z Side2. Wyłączałem nawet szybki transfer dla tej stacji, ale to nie pomagało.
Czy jest na forum ktoś, najlepiej z W-wy (ale jeśli się nie da to wyślę pocztą), kto umiałby i byłby gotów zerknąć i wyregulować moją stację? Pomimo posiadania Side2, SIO2SD i stacji 1050 chciałbym, żeby to LDW poprawnie działało.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.