Rozważam też możliwość zaproszenia oficjalnie na imprezę kolegów i koleżanki ze sceny C-64.
Zdecydowanie nie. Nawet nie chodzi o same kompoty - chociaż i tutaj miałbym pewne zastrzeżenia, m.in. punkt do regulaminu o długości trwania pracy :D. Problem polega na tym, że koledzy ze sceny C-64 zdecydowanie odstają poziomem, powiedzmy sobie wprost, kultury od ludzi ze sceny Atarowskiej. Sporo osób słyszało legendy o tym, co dzieje się na imprezach poświęconych głównie komodzie, niektóre "próbki" zachowań mieliśmy też w zeszłym roku okazję widzieć na żywo. To samo, choć w mniejszym stopniu z kolegami od Amigi - z jednej strony nie chcę ich wsadzać do jednego wora z C-64, bo panowie jeszcze potrafią trzymać poziom, ale w tym roku "w tylnych rzędach" jednak było dość spore "poruszenie" :)
Do tego mam żal o rozwalenie kompotów przez flooding długimi i nic nie wnoszącymi pracami do wild-compo, co obniżyło nieco frekwencję w dalszych kategoriach.
Jeśli jednak już miałyby odbywać się multiplatformowe kompoty, fajnie by było gdyby każda platforma miała oddzielny "compo block", zamiast ciągnięcia kilkugodzinnego tasiemca.
Od razu (uprzedzając pytanie) dodam, że w grę nie wchodzą inne platformy.
A skąd taka niechęć do innych platform? Ja bym bardzo chętnie widział kolegów ze sceny Spectruma, którzy nie organizują w Polsce zbyt wielu imprez, ale aktywnie udzielają się na zagranicznych. Byłoby to przy okazji pewnym "motorem napędowym" dla ludzi piszących na tę platformę w Polsce, by móc pokazać swoje prace przed ojczystą widownią, zamiast eksportu na Wschód lub okazyjnie Zachód, ewentualnie wrzutek w ogólnie "oidschool compo" czy "wild compo" na róznych losowych party.
EDIT:
Co do logo - naprawdę fajne, chociaż wydaje mi się że "y" powinno być wpasowane w ten wielokąt, którego wnętrze ma być filtrem dla "lens effect" jak mniemam. A tak to po prostu wystaje i to trochę przeszkadza.
PS: Chciałbym sie poskarżyć, że forum w ostatnim czasie po raz kolejny NIESAMOWICIE zwolniło, na ekran edycji postu muszę czekać ponad minutę, na wysłanie też schodzi kilkadziesiąt sekund. A sieć mam dobrą.
.: miejsce na twoją reklamę :.