Duddie, ale dla jasności, czy sio2pc w ultra speed ? ROM masz oryginalny TOMS czy Pecusia?
EPROM zgrałem i załączam, jest to kość 27C512. Z korespondencji z Zenkiem z 2007 wykopałem że wsad do EPROMa był robiony "[...]programem autorstwa Jagera[...]", nazwy programu nie wygrzebałem, ale "[...]jest to opisane w SERIOUSIE[...]"
Po dokładniejszym teście funkcjonalnym (nie oglądaniu wsadu ROMa), widać że nie są jednakowe wersje ROMu TMD. Nie jestem pewien jak je ponumerować względem umieszczenia w EPROMie, więc nazwę tak:
#1 - ma DOS II+ w ROM-dysku
#2 - ma jakiś 'microdos' z 7 pozycjami, A-G
Różnice:
#1:
1. po włączeniu stacji, na wyświetlaczu zmieniają się kolejno gęstości: E, I, d, S i zostaje "S" poprzedzone migającym "-" (włączone buforowanie ścieżek)
2. formatowanie dyskietek wykonuje się w jednym przebiegu (przejścia między ścieżkami wolniejsze niż w #2)
3. z tym ROMem w CA2001, druga stacja z Hyper-XF oraz SIO2PC nie działają w ultra
To jest pewnie ten Pecusia
#2:
1. po włączeniu stacji na wyświetlaczu zostaje nr ścieżki "00" z migającym "-"
2. formatowanie wykonuje się w dwóch przebiegach (przejścia między ścieżkami są szybsze niż #1)
3. z tym ROMem w CA2001, druga stacja z Hyper-XF oraz SIO2PC działają w ultra
To jest pewnie oryginalny TOMS
Niewykluczone że wtedy z Zenkiem oprócz dwóch różnych zestawów toolsów, również celowo uzgodniliśmy dwie różne wersje ROM.
Czy ktoś z ROMem TMD "by Pecus" w CA2001 (LDW2000 też?) mógłby sprawdzić działanie innej stacji albo sio2pc w turbo?
--edit--
Ten program do komponowania zawartości ROM-dysku to pewnie "TOMS Multi Drive ROM-disk Maker v1.0":
http://www.serious-dial.atari.pl/zzone/pserious.html (SERIUOS #17)
Post's attachmentsTomsMultiDrive_doubleROM_byZenon2007.bin 16 kb, liczba pobrań: 8 (od 2017-05-05)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
<--
Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.
--== Kup Pan/i dyskietkę
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--