Zechciałby ktoś napisać jak wymienić pasek napędowy w magnetofonie xc12? Tak krok po kroku, najlepiej ze zdjęciami albo nawet filmem? Dla tego kto wie - sprawa jest prosta, dla tego kto nie wie jak to zrobić - wręcz przeciwnie. Próbowałem. Po odkręceniu 4 śrub pokrywy, dostałem się do środka. Paska wyjąć się nie da. Coś trzeba rozkręcić, to jasne. Wykręciłem 3 śrubki, które dawały nadzieję na wyjęcie, ale okazało się, że to za mało. Dalej już dla laika nic nie było oczywiste i się zatrzymałem na tym etapie, nie chcąc czegoś zepsuć lub zdemontować bez umiejętności powrotnego montażu. W sieci i na forum szukałem. Jasnych wskazówek nie znalazłem. Okazało się, że łatwiej było paski zakupić niż je samemu wymienić.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.