Xan: może być pod dos. z mojego punktu widzenia - czyli nie mam sio2pc, nie umiem wielu rzeczy itd. - chciałbym włożyć dyskietkę w double z np. listami *.eed. Chciałbym, aby grzyb przeniósł mi te pliki na format strawny dla emulatora, a więc może on tylko te pliki skopiować, ale może także z tej dyskietki utworzyć plik *.atr! Przecież jeśli będę chciał, to później z takiego atra wyciągnę konkretne pliki. Chciałbym utworzyć sobie archiwum korespondencji (wszystkie listy mam zachowane na chyba 50 dyskietkach!), więc sam będę tworzył ATRki.
Na upartego może być także pod linuxa, aczkolwiek wolałbym pod M$, czy to będzie DOS, czy Win... podejrzewam, że programik będzie na tyle "normalny", że pójdzie z linii poleceń... a jak będzie potrzebował czystego, prawdziwego dosa, to także sobie poradzę. Oby to tylko było możliwe.
I teraz wiadomość najważniejsza: Xan! Monitor został wysłany wczoraj pomiędzy godziną 19 a 20. Przy odbiorze zapłacisz za przesyłkę, bodajże 19 złotych, a te 19 złotych po pewnym czasie wrócą do mnie. Tak więc uważam, że jesteśmy rozliczeni.
Lewis: stacja dysków wraz z zasilaczem oraz kabelkiem poszła już wczoraj pomiędzy godziną 19 a 20. Nie pamiętam, ile zapłaciłem, ale jeśli uiścisz opłatę u listonosza czy na poczcie to te pieniążki wrócą do mnie, więc uważam, że jesteśmy rozliczeni.
Ja teraz czekam na stację 5.25 grzybową, nieważne od kogo, ważne, by była sprawna. Miłym dodatkiem byłby program do zrzucania softu z Atarowskich dyskietek, motywacją może być wódka.
Jak tylko uporam się z przeniesieniem softu na grzyba, będę miał około 200 dyskietek do oddania.
Przypominam, że w domu mam jeszcze dwie Atarynki, dwa zasilacze, Centronics i magnetofon /golas/.
Ci, co ze mną korespondowali, będą pamiętać:
I to by było na tyle.
Atari 800XE/U1MB/Sophia2/PokeyMax + A1050 Toms Multi + CA2001