Ponownie witam szanownych forumowiczów
Zdobyłem metodą zamiany za Rambo, ciekawą konsolę  ATARI C380.
Zupełnie wcześńiej nic o nie nie słyszałem.
Mimo że z ATARI od dawna jestem zaprzyjaźniony, tą konsolę zobaczyłem po raz pierwszy, no i przy okazji stałem się szczęśliwym posiadaczem.
W stanie super, raczej nigdy nie będzie, ale do stanu dobrego da się ja doprowadzić. 
Na razie jest strasnie brzydka i przechodzi kąpiel.
Konsola wygląda jak na zdjęciu.  ta jest ładna, ale to jest zdjęcie z internetu, nie mojego brzydactwa.

PunBB bbcode test

Drugie zdjęcie to już jest moja konsoka bez górnej pokrywy.  W środku wygląda całkiem znośnie.

PunBB bbcode test

Po podłaczeniu do zasilacza (zasilacz od 2600) i TV po kablu antenowym   nic się nie działo.
Okazało się kilka drobnych usterek, aczkolwiek wskazywały one że konsola to trup.
No i miernik w łapy i mierzenie, jakoś nie jestem elektronikiem, ale trochę pomierzyć potrafię i coś przylutować też.
Pierwsze przycisk Power.  Jakoś wydawał mi sie dziwny i faktycznie nie załąćzał napięcia. Na razie na szybko zwarłem dwa luty od spodu i power jest na stałe.  Potem zrobię z tym porządek.
Ale to też nie pomogło. No to paluch na te kilka elementów na płycie  i mierzenie ciepłopty układów.  Zimne jakby z nimi nic.
Ale też i stabilizator był zimny, co raczej się nie zdarza. No i miernik w łapy no i okazało się zę stabilizator trup.
Z początku tylko przypuszczałem że to stabilizator, bo taki jakby , ale z logo ATARI  :)

PunBB bbcode test

Ale to stabilizator i zastosowałem na zamianę zwykły 7805
No i cos drgnęło.  zacząłem stroić TV i złapałem obraz , chyba na kanale 4 i obraz wydaje się być bardzo dobrej jakości, Tylko cały czas skacze  góra, dół. i tak cały czas, w zasadzie nic nie da się zrobić.

PunBB bbcode test

Widać na ekranie jak zmieniają sie gry wciskając przycisk. Gier jest 7.
Na grze w stylu Arkanoida, widać też jak porusza się kreseczka na dole kręcąć potencjometrem.

No i teraz już nie mam wiedzy ani innych pomysłów. TV jest sprawny, bo inne retro kompy działają OK.
Może ktoś z kolegów miał podobny problem i podzieli się sposobem rozwiązania.
Warto byłoby uruchopmić tą konsolę. 
Jak się okazuje wcale nie jest to takie popularne urzadzenie. Dodam jeszcze że jest wielkości prawie jak Rambo.
A po bokach ma dwa przyciski łopatek fliperów. :):)

2

Mogę się mylić, ale ta konsola była sprzedawana tylko w USA i Japonii, czyli obraz jest w systemie NTSC 60 Hz. Może dlatego Ci skacze.