Bajka krótka, na początku 2008 u mnie w domku pojawił się internet radiowy, ja jeszcze wtedy kawaler ogarnąłem temat podłączenia, antenkę ustawiłem, podzwoniłem, MACi podałem i hulało (brak WiFi tylko kabel LAN(, dwa i pół roku później ślub, rodzice sprowadzają się na parter (dotychczas nie zamieszkały, szybki remont i te sprawy) no i przez bity miesiąc między piętrem a parterem wisiał kabel do netu, jakoś potem ogarnęło się drugi router, i teraz tak, główny od radia nadawał kablem na nowy z wifi, ogarnąłem, skonfigurowałem, i tak sobie to tyle działa, nie mogę narzekać. Ale ostatnio zaczęły się przeboje, restart głównego routera i na 5 do 30 minut wszystko gra, potem brak netu. Dzwonie, mówię co i jak a pan w słuchawce że ta konfiguracja nie ma prawa działać (dwa routery z DHCP), no to na jego rządanie wyłączyłem DHCP w drugim routerze, efekt przewidywalny, teraz mnie zbywają że antena nie domaga albo co innego. Teraz chcę znać waszą fachową opinie czy dwa routery w szeregu mają prawo działać z włączonym DHCP?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.