Pytanko jedno, po kiego grzyba motor-control, sorki nie jestem elektronikiem ale jakoś mnie to ciekawi.
Co do odchyłki i prędkości jak kolega Montezuma i Mr. Atari twierdzą to przy układach stosowanych w SIO2BT max to 57600, jak domniemam to jest max. uzyskany na modułach od Montezumy, ja niestety nie wiedziałem że jego apka od SIO2BT działa tylko z jego modułami i zamówiłem inny moduł, teraz jedynie z RespeQT się mogę komunikować ale napisałem maila do Mr. Atari i wysłał mi odblokowaną wersję BTCONFIGu dla malucha, chcę potestować czy może mój moduł toleruje większe odchyłki, jak dobrze pamiętam coś grubo ponad 100kb/s to była odchyła rzędu około 7% ale teraz głowy nie dam!!
A co do reszty projektu, jak dla mnie SIO odpada, kolejny p*.* do podłączenia albo wlutowania wokół gniazda SIO, bardziej bym to widział w formie karta albo małej płytki montowanej bezpośrednio do płyty albo najlepiej dwie wersje, obowiązkowo TCP/IP i co tam jeszcze trzeba hardwarowo aby malucha na maxa odciążyć, wiadomo że neta nie poprzeglądamy ale maila sprawdzić albo na IRCu na #atari8 posiedzieć to bym nie pogardził, a samemu już kminiłem że gdyby coś takiego powstało to szarpnął bym się na GG na malucha.
Edyta: spoglądnąłem na schemat i stwierdzam że chyba ten motor-control ma na celu włączanie i wyłącznie wifi, dobrze kminie?