Zenon/Dial napisał/a:Dokumentacja klona? Ano. Schemat już jest na stronie Jera. Jestem na etapie robienia po swojemu dokumentacji.
Założę osobny wątek TOMS710 bo jest o czym pisać, choćby o tym że stacja ma sterownik inny niż przykazanie mówi.
AS dał mi trochę swobody, więc nie muszę już stacji wysyłać, sprawdzam na żywym organizmie co jest co i co z czym połączone.
Ogólnie..... schemat praktycznie ten sam co TOMS720 uboższy o wyświetlacz, CENTRONIX (+RS232).
Stacja poezja choćby z tej racji że jest jej mniej.
Zrobienie klona to pikuś.... napęd panie, napęd to zagryzka.
Ludziki, nie dałoby takowego wydrukować? 3D chyba się nazywa? :) :) :)
Mam humor bo syn skończył 35 lat, właśnie przygotowuję coś na smak :) Mniam, mniam.....
Zenon, zrób nowy wątek.
Te stacje to unikat. toms 710.
Toms 720 pojawia się na aukcjach. Ta była chyba tylko raz na allegro i znikła za 2k pln po 6-7 godzinach, sam chciałem ją kupić...
Toms 710 znam z 2 osoby które go mają.. Stacja świetna, bardziej stabilna od t720 (szybko rozpoznaje gęstość dyskietki od t720) i bufforowanie ścieżek to poezja w t710, ono zawsze działa, nawet overmind-a(totaldase i inne takie) idzie oszukać i szybciej się wczytują :)
Aby było ciekawiej, mój toms710 jest oryginalnie kupiony w tomsie prze zemnie, ale jest na robotronie( podróba napędu teac) oraz , ale to już Zenon sam napisze co Toms wyczyniał.
Aż boję się rozkręcić toms-a 720cr :P Ciekawe ...