26 Ostatnio edytowany przez ripperus (2017-02-03 09:02:34)

Moje 3 grosze w tej dyskusji.

Awaryjnie do 65xe używam standardowej ładowarki dedykowanej do tabletu/smartfona Samsunga tej wersji 2A i sprawuje się bardzo dobrze. W tym celu przerobiłem stary kabel do drukarki (USB A ---> USB B) obcinając wtyczkę USB B i montując tam wtyk DIN 7. Myślę, że "na szybko" to jest najlepsze źródło zasilania.

Uważałbym z podłączaniem "losowych zasilaczy" bo zaraz może być procesor do wymiany dodatkowo :)

Kolegę Zenon/Dial pozdrawiam znad morza - bywam często "pod kamieniem" na Placu Zawadzkiego :D

27

To może być najlepsze źródło nie tylko "na szybko" :) Zasilacze do telefonów są dość dobrej jakości i często mają dość sporą wydajność (im nowszy telefon, pojemniejsza bateria itp tym większą) więc to może być jedno z lepszych rozwiązań :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

28

witam ponownie, nie mając kompletnie czasu zająć się kupnem tych układów, może ktoś z forumowiczów ze Śląska, ma do odsprzedania 2 lub 3 takie układy pamięci? mógłbym w weekend podjechać, kupić  i wreszcie może uruchomić moją maszynę, dzięki za odpowiedź.

29

Pisałem już 19 stycznia że w NIKOMP dostaniesz.
Jeżeli koniecznie chcesz podjechać to można do mnie
Pamięci mam, z pewnością są dobre, gwarancji nie daję, bo to różnie bywa.
Ale będzie można je sprawdzić wkładając do sprawnego Atari który ma podstawki, a taki mam

30

dziękuję za odzew i chęć pomocy, postaram się aby płyta miała wlutowane 8 podstawek i sprawne 6 kości - moim zdaniem, wylutowane z płyty, mogę ją zabrać ze sobą oczywiście, jaki dzień weekendowy odpowiadałby Panu Zenonowi?

31

Odpowiadałby dzień np. sobota po południu, powiedzmy od 16.00
Obiad... poleżeć..... coś zrobić...... ważne by ruszyło
Zabranie płyty wskazane

32

Odpowiadałby dzień np. sobota po południu, powiedzmy od 16.00
Obiad... poleżeć..... coś zrobić...... ważne by ruszyło
Zabranie płyty wskazane

33

okej, to postaram się to wszystko posklejać na czas, będę w kontakcie na forum, jeszcze raz dzięki...

34

kol. Zenon wysłałem do Ciebie wiadomość na maila

35 Ostatnio edytowany przez Jarx5 (2017-02-20 18:09:14)

okazało się, że jest spalony procesor (CO14806-12 III5I-12 MEXICO D 0698 8333), czy może ktoś z forumowiczów dysponuje takim procesorem? chętnie odkupię

36

Po długiej walce Atari wróciło do życia :-), mam natomiast pytanie, podłączony do TV LCD KDL-37V4000 zgodnie ze schematem, czyli na 4 pinie composite, a na 3 pinie dzwięk, obraz jest czarno- biały,  kolor się nie pojawia, czy to może być wina TV?

37

może być tv, sprawdź na początek na innym, jak nie będzie koloru to na początek rusz potencjometrem.