hihihihi :)
Ale hasło mi się strasznie podoba :)
Dałem parę złotych, jak co rok.
Moim dzieciom WOŚP pomógł.
tP
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » Kiepska sytuacja w kraju a będzie gorzej.
Strony Poprzednia 1 … 130 131 132 133 134 … 399 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hihihihi :)
Ale hasło mi się strasznie podoba :)
tP
"Na złość kaczorkowi daj stówkę Owsiakowi"
Naprawde uwazsz ze to fajne ? Ja uwarzam ze to zalosne :-)
Na złość mamie odmroże sobie uszy , Na złość sasiadom zaglosuje na KOD , Na złość tu wpisz kogogolwiek zrobie tu wpisz cokolwiek
Naprawde uwazasz ze to cool ?
Nie wazne abym ja mial dobrze wazne aby sasiad mial gorzej odemnie.I w ten sposob zyjemy w takim otoczeniu jakie mamy .
90% LUDZI W PL klepie biede - fascynujaca - wszyscy robia wszytkim na zlosc.
A moze tak inaczej ? A moze by dac bezinteresownie ? Pomoc nie na pokaz ?
Co do Jurka to ja bym chcial aby wyjasnil sprawy z firmami i faktorami - tak poprostu uczciwie
Co w tym zlego ? Czy uwazacie ze jUREK I JEGO ORKIESTRA ma byc bez kontoli zadnej ? naprawde ? Jesli tak to ja nie daje .
Wole wybrac inna organizacje ktora jednak nie boi sie kontroli ksiegowej
Tak jest to cool i popieram, thePinka!
Z ocenzurowanych mediów korzystasz, biedaku.
Dobrej nocy! :)
@BartoszP Ja klamie HAHAHAHAHAH
BARTOSZ ty jednak jestes debilem ( przepraszm DELY- ale skoro barosz moze mnie nazywac klamcom to ja go moge nazywac debilem - zwlaszcza ze to prawda ) ), gdybym nie uwarzal ze to strata czasu to bym przkopal sie przez dykusje i poda numer postu .
A teraz podaj mi te twoje teorie w zwiazku ze smogiem prosze rozbaw mnie :-) Slucham chciarz jedna malutka teoria - wiem musisz uzyc mozgu
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mózg
Jak zwykle ciszaaaaaaaaaaaaaaa
Tak jest to cool i popieram, thePinka!
Z ocenzurowanych mediów korzystasz, biedaku.
Dobrej nocy! :)
Hahahahah dlatego zyjesz tak jak zyjesz :-) GRATULUJE MASZ TO NA CO ZASLUZYLES :-)
Prosiłbym jednak Szanownego Moderatora o jakiegoś bana czy coś dla kolegi kosa. Wyzywanie się od de...li publicznie na forum to już gruba przesada. Pan K. tym razem przegiął.
Popieram @gwintera ale prosilbym szanownego Moderatora aby pamietal kto kogos nazywa publicznie KŁAMCĄ.
Chyba iż zgodnie z zasada demokratyczną mnie wolno tobie nie.Bartosz moze obrazac a ja nie :-)
Przypominam ze Deblizm to zwrot medyczny
Niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim (upośledzenie umysłowe lekkie, dawniej debilizm – niestosowana z uwagi na negatywne znaczenie w języku potocznym) – poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12. roku życia. Ta forma deficytu intelektualnego stanowi najwięcej rozpoznań.
Debil i debilizm to nie to samo w mowie potocznej. Określenie debil, jest przyjęte od jakiegoś czasu jako słowo obelżywe. Kolego kosa0, przyhamuj się proszę, nikogo nie przekonasz do swoich racji w taki sposób i takim językiem.
Debil osoba chorujaca na debilizm czyli osoba reprezentujaca poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12 roku zycia . Opisuje Jednostke chorobowa. Kłamca odnosi sie do cech charakteru .
Wybacz ale jesli powiem ze jestes chory na grype to poczujesz sie obrażony ? :-)
A jak nazwe cie Kłamcą ?
Problem jest taki że ja nie próbuje przekonać nikogo do swoich racji - Ja juz dawno stracilem nadzieje. Uważam że Polacy zasluzyli na to co maja w tej chwili .
Od 25 lat nie potraficie sie nauczyć iż skutek ma przyczyne . od 25 lat !!!
Przyklad prosze - Podam smog- nagle w przeciagu tygodnia wszytkie media zaczynaja mowic o smogu - pojawiaja sie rozne grupy spoleczne ( oddolne heheh) kotre naciskaja aby zablokowac wegiel .
Prad w pl jest w 85 % wytwarzany z wungla - skoro nie bedzie wungla to bedziemy prad kupowali od kogo ? NIEMCY ROSJA ?
Jak bedziemy kupowali prad od naszych PRZYJACIOL to ceny tego surowca pojda w gore, jak energia pojdzie w gore to wszytko pojdzie w gore- jak zywnosc pojdzie w gore to zaczniecie plakac ze DOBRA ZMIANA ZE PIS , ale nikt nikt nie bedzie pamietal ze rok wczesniej krzyczl o smogu
dlatego ja sie spakowałem i opusciłem ten kraj .
mnie wolno tobie nie
No, dokladnie, to jest moim zdaniem motto tego forum i zrodlo wszelkich problemow :))) Ale przeciez to mi sie uroilo i wogole jestem oszolomem ktory kasa nikczemie reke pana ktory laskawie daje mi tu pisac ;)
ps. kosa, w zakulisowych kregach glebokiego gardla sad kapturowy, po donosie 'szeregowego uzytkownika' juz wydaje ci wyrok :)
Debil osoba chorujaca na debilizm czyli osoba reprezentujaca poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12 roku zycia .
Przestań czytać wiki i zacznij myśleć sam. Jeszcze jakbyś był w latach 40tych lekarzem, może zwaliłbym to na sklerozę ale z ust chłopa na oko tuż przed 30stką, jeszcze emigrującemu za granicę, co może świadczyć o kilku rzeczach ale nie będę się do nich odnosił, to stwierdzenie miało być i jest obraźliwe.
@syscall
ps. kosa, w zakulisowych kregach glebokiego gardla sad kapturowy, po donosie 'szeregowego uzytkownika' juz wydaje ci wyrok :)
Mam nadzieje ze wyrokiem nie bedzie dozywotni zakaz uzywania a8 , ewentualnie kara moze byc uzywanie kaseciaka zmiast stacji dyskietek przez okres roku w zawieszniu na jeden dzień :-)
GDZIE JEST MODERARATOR uwarzam ze zasluzyles na bana za obraznie innych - ja zauważ nie uzylem zadnego epitatu wzgledem ciebie
Skleroza to GRUUUUUBAAAA PRZESAAAADA .
Dodarkowo jakbys wiedzial co znaczy slowo skleroza to bys wiedzial ze nie ma ono zastosowania do mnie .
Wlasnie ja o tym mowie do was uzywacie slow kotrych nie znacie w kontexcie do kotrego to nie pasuje
Napisz śmiało o jakich zeczach to świadczy :-) śmiało :-)
Ja ci powiem świadczy to tym iż uwarzam że zasluzyliscie aby żyć tak jak żyjecie i zaslugujecie aby inni was traktowali tak jak was traktuja. i zaslugujecie aby was wykorzystywali .
Tak po prostu zaslugujecie . Nie potraficie pojąć iż wasze decyzje maja wplyw na poziom waszego życia :-) tylko tyle ,albo az tyle
Stwierdzenie mialo opisać stan medyczny pacjenta i opisuje . czujesz sie urazony - coz mamy podobno wolnosc mozesz sie czuć jak ci sie tylko podoba :-)
kosa0 napisał/a:Debil osoba chorujaca na debilizm czyli osoba reprezentujaca poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12 roku zycia .
Przestań czytać wiki i zacznij myśleć sam. Jeszcze jakbyś był w latach 40tych lekarzem, może zwaliłbym to na sklerozę ale z ust chłopa na oko tuż przed 30stką, jeszcze emigrującemu za granicę, co może świadczyć o kilku rzeczach ale nie będę się do nich odnosił, to stwierdzenie miało być i jest obraźliwe.
MM (miker): wystarczy - jutro poniedziałek, pora spać. Ew. kto inny otworzy...
Po kilku dniach otwieram ponownie ten wątek. Zamknięcie nastąpiło aby osiągnąć efekt wyciszenia emocji - czy się udało, czy nie - sprawdzimy empirycznie :) Uprzejmie apeluję o kontrolę tego, co się piszę, o dyskutowanie z argumentami, a nie z użytkownikami. Jak można (i powinno się!) kulturalnie dyskutować pokazują posty np. Simiusa, mono czy barta. Kolejne przypadki wyzywania od debili i kłamców będą penalizowane za pomocą banów - ostrzeżenia już były. Dziękuję za zrozumienie.
@erOS ...
Jak ma być lepiej w kraju ?
Skoro na forum, z braku argumentów. niektórzy potrafią z premedytacją mijać się się z faktami na temat swoich własnych wpisów a nieistniejącymi swoimi i cudzymi podpierać się jako jedynym argumentem w wyzywaniu innych, to czego spodziewać się "w realu" ?
@ Dely
Świety pomysł z tym wyciszeniem :-) - I mówie to szczeże- zasluzylismy na to :-)
Jak ma być lepiej w kraju ?
Skoro na forum, z braku argumentów. niektórzy potrafią z premedytacją mijać się się z faktami na temat swoich własnych wpisów a nieistniejącymi swoimi i cudzymi podpierać się jako jedynym argumentem w wyzywaniu innych, to czego spodziewać się "w realu" ?
POPIERAM TU BARTOSZA - MA RACJE :-) W 1000%
Ps. 17.01 tvn opoblikowal poradnik - skad sie wziol temat smogu :-) Wielo osob w tym ja sie o to pytało - niestety oponenci reagowali w sposób nieodpowiedni, nie majac SKRYPTU jak odpowiadc , poprostu atakowali adwersazy .
Skrypt juz jest tu jest link do niego :-)
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, … 21816.html
Wiec teraz kazdy bedzie wiedzial jak odpowiediec na pytanie SKAD SIE NAGLE POJWIL SMOG W WARSZAWIE :-)
PS.
Polecam przeanaliować słupki z tego artykułu :-)
ps1 Najlepszy komentrz do tego artykulu :-)
"Nie wiem dlaczego autor powołuje się na odczyt przy Alei Niepodległości - przecież tam czujnik jest metr od tej zakorkowanej w tym miejscu ulicy. Oczywiste że będzie tam zanieczyszczone powietrze.
Z drugiej strony dziwie się ze pomiar z Niepodleglosci nie jest dużo gorszy od pomiaru z terenów odległych od ulic- czy to oznacza że nawet z dala od ulic oddychamy tak zanieczyszczonym powietrzem jak to przy ulicy?"
Update skryptu jak odpwiadac na te pytanie spodziewam sie w nadchodzacym tygodniu :-)
To jest oczywiste, że na WOŚP trzeba było dać. Trzeba było jednak uważać na tych, którzy korzystając z okazji podczepiali się jak zwykle pod imprezę Owsiaka.
Moje dzieci, też były porządnie zdiagnozowane sprzętem WOŚP.
Zastanawiało zawsze mnie dlaczego w mentalności naszego społeczeństwa panuje takie "szufladkowanie"? Jeżeli wspierasz/popierasz działanie WOŚP to od razu wrzucają Cię do worka "popierasz KOD". Jeżeli krytykujesz Petru lub Kijowskiego, to od razu przylepiają Ci "łatkę PIS-u", jeżeli mówisz o tym, że jesteś dumny z bycia Polakiem, to zyskujesz miano "ksenofoba i rasisty", a jeżeli mówisz o tym, że z Rosjanami warto szukać porozumienia, to masz łatkę "ruskiego agenta" ;)
Bo się tym osobom wydaje, że taka banalna narracja zwalnia od obowiązku użycia argumentów bo przecież "powszechnie wiadomo", że całe zło jest przez "Żydów i cyklistów" jak napisano w pewnej książce ... upssss... prawie zapomniałem, że jeszcze przez wegetarian i Tuska :-) ale wtedy autor książki oczywiście jeszcze tego nie mógł wiedzieć.
BartoszP: nie odpowiedziałeś na pytanie, lecz użyłeś argumentów rodem z jednego dwóch dominujących schematów, które są zakorzenione w mentalności społecznej ;)
Odpowiedziałem: "się tym osobom wydaje, że taka banalna narracja zwalnia od obowiązku użycia argumentów" a reszta zdania, to jest komentarz do odpowiedzi.
EDIT1:
Wystarczy poszukać książki i fragmentu, z której pochodzi cytat a komentarz stanie się bardziej zrozumiały.
Nawet mogę ogłosić konkurs:
Kto pierwszy poda Tytuł i rozdział książki dostanie 5 dyskietek 3.5" HD. Używanych oczywiście.
EDIT2:
Wysyłka na mój koszt ... w Polsce.
EDIT3:
A kto właściwie zacytuje cały fragment dostanie FDD 3.5 do kompletu. Używane.
@macgyver
Zapomniałeś o faszyście :-) nie chcesz imigrantow jestes faszystom, :-)
Fakt - bo mamy dyskutować o faktach.
Od wczoraj oficjalnie wiemy skąd się wziął smog: https://www.mos.gov.pl/aktualnosci/szcz … samorzadu/
Na szczęście Minister Szyszko również twierdzi, że jedną z przyczyn smogu jest zablokowanie "klinów napowietrzających" w miastach. Dziękuje Panie Ministrze (http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 32#p226432) za wsparcie.
Tylko proszę nie wycinać Puszczy Białowieskiej aby przewietrzyć Polskę. Szkoda żubrów.
@kasa0: owszem, też takie hasła się pojawiają. Sęk w tym, że często obok osób, które mówią o samym zagrożeniu pojawiają się zadymiarze, którzy wykrzykują hasła, które mają charakter rasistowski i przez to media/ugrupowania "lewackie" mają "wodę na młyn".
@BartoszP
dla mnie forum to też 'real' a nie jakiś 'virtual'
lecz nie wiem czy jest takie przełożenie forum -> kraj ;)
@ macgyver
mac, chyba nikt nigdy na #a8 Cię nie nazywał "ruskim agentem" za Twoje poglądy w sprawie robienia z Rosjanami
interesów czy sojuszy :P Do wyboru zawsze miałeś jeszcze tzw. "pożytecznego idiotę" albo zwykłego "naiwniaka" ;)
Strony Poprzednia 1 … 130 131 132 133 134 … 399 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Kiepska sytuacja w kraju a będzie gorzej.
Wygenerowano w 0.144 sekund, wykonano 11 zapytań