No i konkrety.
dely napisał/a: Niestety nie ma funkcjonalności komentowania, ale gdyby ktoś miał nieco dłuższą chwilkę i moce przerobowe, to jest oparty na oficjalnym rozszerzeniu do punBB o nazwie "Events registration" - kod źródłowy jest dostępny. Można to rozszerzenie sforkować, uniezależnić od forum i dodać możliwość dopisywania komentarzy przez użytkowników oraz administratora, ponieważ w obecnej formie jest logowane co zostało zrobione, ale jest to sucha informacja - np. "post #12345 was deleted", nie ma informacji dlaczego.
To żeby za bardzo nie komplikować, wystarczy dorobić tylko pole "uzasadnienie" do pluginu. A ewentualne komentarze/zaząlenia robić ręcznie, tj. wystawić osobną kategorię, w której użytkownik jako tytuł posta wstawa "ID zdarzenia: nazwa zdarzenia" i w poście swoje zażalenia. Co też oznacza, że użytkownicy zablokowani/zbanowani powinni mieć dostęp do tego subforum.
dely napisał/a:Taki mechanizm jest od dawna, tyle że jest ręczny. Kiedyś po prostu kasowałem offtopiki, ale zwrócono mi uwagę i tego się już nie robi.
Nie musi być automatyczny, po prostu niech będzie wykonywany. :)
dely napisał/a:To nie jest kontrowersyjny pomysł, tylko coś, co powinno być w każdym silniku forum.
Tyle dobrze, że przynajmniej jest zgoda administracji.
dely napisał/a:Nie jest stale rozwijany, aktualizacji nie było już chyba z pół roku.
Aktualizacje są co około pół roku w miarię regularnie, przynajmniej częściej niż PunBB :)
Jeśli chodzi o SMF, to była moja druga propozycja po FluxBB, ale uznałem że post zbytnio by się rozrósł. Też go używałem i myślę, że z poziomu użytkownika przydałoby się jednie zmienić motyw na jakiś bardziej klasyczny, nie wiem jak wygląda tam kwestia z pluginami (FluxBB dość ostro było phakowane w pewnym miejscu gdzie z paroma osobami robiłem jedno forum). Można jeszcze pomyśleć o MyBB, ponieważ ma dość dużą społeczność w Polsce i nie byłoby problemów z supportem.
Odradzam słynne pehapebebe by przemo :) A także wszystkie dziwne kobyły na licencjach typu IPB czy vBulletin.
.: miejsce na twoją reklamę :.