101

Cały komplet to nie wiadomo czy będzie :) Są pozycje typu Instrukcja Obsługi Mikrokomputera 800XL czy Edytory Tekstu, których raczej nikt nie kupi. A pozostałe będą sukcesywnie się ukazywać. Praca nad jednym tytułem to 1-2 mce roboty.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

102

Dane do wpłaty zostały wysłane do osób zapisanych na książkę. Jeśli do kogoś nie dotarła, to albo trafiła do spamu, albo nie podał ktoś swojego adresu e-mail (osoby zamawiające przez forum, komunikator itp.)

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

103

Wróciło kilka maili z onet.pl i op.pl, więc podaję też tu dane do wpłaty:

56 1140 2004 0000 3102 7434 1496
Retronics
Olchy 41/1
05-506 Magdalenka

59 zł +17 zł kurier UPS.

Osoby z zagranicy mogą wpłacać za pośrednictwem Paypal: zamowienia@retronics.eu

Jeżeli podczas zamówienia ktoś nie podał swojego adresu wysyłkowego i telefonu dla kuriera, niech zrobi to po dokonaniu wpłaty.

104

Do mnie doszło dzięki. Potem pomyśle jeszcze o Atarai Basic. (z autografem ) hehe

105

Czy jest w planie wydanie książki "Podstawy Programowania w Atari Basic" autorstwa Wojciech Zientara.
Jeżeli tak to byłbym chętny :)

ATARI 800xl, CA-2001, XCA12 mnóstwo kaset i dyskietek :)

106

@Duddie: ja myślę, że nie bez sensu byłoby sformułowanie listy potencjalnych publikacji, które możesz wydać, i zrobienie centralnej listy zainteresowanych poszczególnymi pozycjami. To umożliwi ocenę rentowności i określenie priorytetów.

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

107

Mogę wydać wszystkie pozycje SOETO. Niebawem zapewne także z innych wydawnictw, działam aby tak się stało. Wtedy zrobię ankietę, która nie będzie za bardzo miarodajna, ale zawsze pokaże czy w ogóle ktoś jest zainteresowany.

108

Duddie napisał/a:

Wróciło kilka maili z onet.pl i op.pl......

Zgłosiłem się 4.grudnia e-mailowo, czy jestem na liście?

109 Ostatnio edytowany przez uicr0Bee (2016-12-18 11:12:04)

Duddie napisał/a:

Mogę wydać wszystkie pozycje SOETO. Niebawem zapewne także z innych wydawnictw, działam aby tak się stało. Wtedy zrobię ankietę, która nie będzie za bardzo miarodajna, ale zawsze pokaże czy w ogóle ktoś jest zainteresowany.

to może w ankiecie dodać pytanie: papier/e-papier/jedno i drugie ?

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

110

Czy książki zostały już wysłane?

Ja bym lepiej spaliłem się. Wybierać nie Tobie.

111

Przecież wyraźnie pisałem, że to przedsprzedaż a wysyłka będzie w styczniu...

112

Aaaaa. To nie mam więcej pytań :-)

Ja bym lepiej spaliłem się. Wybierać nie Tobie.

113

Oczywiście ja na Miguta się piszę. I wszystko inne z SOETO, nie tylko na małe Atari.

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

114

Zostało 10 sztuk książki Asembler 6502. Więc jeśli ktoś jeszcze nie zamówił, ostatnia szansa. No, chyba, że osoby które zamówiły, ale nie zapłaciły, zrezygnują - wtedy będzie możliwość zakupu :)
Wysyłka książki w drugiej połowie stycznia, jeszcze ostatnie szlify korektorskie przechodzi.

115

Ja chciałem, ale nie mam Ciągle odpowiedzi. Rozumiem, że mogę wpłacać (moje e-maile nie dochodzą ?) ?

116

Paweł, odpisałem, ale...:

"    SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<tu był Twój adres e-mail>:
    host mx.poczta.onet.pl [213.180.147.146]: 450 4.7.1 <tu był Twój adres e-mail>:
    Recipient address rejected: Spf check: softfail:
    retry timeout exceeded"

Tak reaguje onet.pl, op.pl i o2.pl

117

Duddie: a wysyłasz z SMTP od twojej domeny? Bo jak nie to SPF check nie działa i odrzuca twojego maila.

118

pajero napisał/a:

Rozumiem, że mogę wpłacać...

więc wpłacam, warto.

119

rozpoczęły się już wysyłki?

nie ma kontaktu z Jurem

prośba o wysyłkę na siedlce nie warszawę (tfu, ale ja jej nie lubię)!!!

120

Jak nie ma kontaktu? Nie ćpaj już tego g...
Wysyłki rozpoczną się pod koniec stycznia.

121

Jurasty! powinieneś zrobić jakąś stronę która po zalogowaniu jakimś imieniem nazwiskiem pokaże na co jesteśmy zapisani, bo tak to w sumie nie wiadomo, a ilość się kończy i można obyć się smakiem...

122

Ten kto się zapisał, to wie :)

123

Duddie napisał/a:

Wysyłki rozpoczną się pod koniec stycznia.

cacy!

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

124

Jak ktoś chce szybciej to jest już na Allegro: http://allegro.pl/asembler-6502-ksiazka … 10868.html

125

Wystarczyło doczytać: "...jest to PRZEDSPRZEDAŻ, książka będzie gotowa w styczniu 2017."
Mamy już niby Styczeń ale nie jest podane dokładnie więc nie sądzę aby było szybciej.