@willy
Ale nie każdy ma stereo. Dla tych co nie maja tego rozszerzenia wystarczy DB9 .Tam jest 1 wolne miejsce na dzwięk
Ja pier**** rece i gacie opadają. Nie masz już na co narzekać ?
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowy projekt GTIA
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@willy
Ale nie każdy ma stereo. Dla tych co nie maja tego rozszerzenia wystarczy DB9 .Tam jest 1 wolne miejsce na dzwięk
Ja pier**** rece i gacie opadają. Nie masz już na co narzekać ?
@pajero: a po co? :) Inny kabelek (z gniazdem mały jack na końcu) wychodzi mi z SimpleStereo otworem na przełącznik kanałów. I też mogę dźwięk podłączyć do czegokolwiek.
Dobrze. Mnie chodziło o wprowadzenie wizja+fonia przez Scart do LCD. Każda metoda dobra. Ale każdy to obecnie robi sam (traci zasoby czasu i kasy) gdy można zastosować gotowy kabel.
Szukam takich mocno tanich kabli... macie coś?
Pojedyńcze sztuki poniżej $3 w chinach kosztują z przesyłką. Taniej chyba się już nie da.
Ciekawe dlaczego nikt nie narzeka że lutowanie tqfp 100 czy 144 jest trudne
Moze dlatego ze lutowanie wtyczek miesci sie w zakresie umiejetnosci/zainteresowan takiego retrofana, a tqfp100 juz raczej wykracza poza te umiejetnosci/zasoby sprzetowe itp. Wez poprawke jeszcze ze wielu ludzi ma 'lutownice do rynien' wiec szczyt mozliwosci to zwykle DIN. Ktos kto lutuje 2 razy w roku raczej nie bedzie sobie kupowal stacji lutowniczej.
wielu ludzi ma 'lutownice do rynien'
Hehehe, i szacun za ich wyczyny nimi... taką można lutować spokojnie 0603. Fakt, napaćkane możne jest - cud i działa :D
Simius, a co to za dodatkowy niebieski przewód idący do wtyczki DB na zdjęciu na AAge?
Audio
Na zdjęciu finalna wersja urządzenia. Dwie widoczne zworki służą do wyboru standardu video (RGB lub YPbPr) i synchronizacji (interlaced lub non-interlaced).
Szacun za wybór synchro. Współczesne telewizory często mają z tym problem, co się brzydko objawia na scrolach poziomych :)
Simius, prowadzisz zapisy?
dla mnie byłaby 1szt.. :)
hmmm i ja bym sie skusił kiedy rusza sprzedaż?
Ciekawe czy montaż nie będzie skomplikowany za mocno.
A cena zmontowanej płytki, gotowej do instalacji w Atari?
A możecie polecić jakąś nie drogą lutownicę do montażu takich rzeczy?
Z tego co rozumiem to nie ma tu właściwie lutowania... O ile GTIA jest w podstawce. To ma wchodzić w jego miejsce tak?
no to czeka mnie wlutowanie podstawki ciekawe czy dam radę tam piny są jak dla mnie dość blisko. I czy dobrze rozumiem to wyjście z atari będzie na wtyku taki jak VGA, i będzie możliwość podłączenie do monitora VGA?
Podstawkę trzeba wmontować i tyle. Do przewodu który dostarcza @SIMIUS trzeba sobie polutować gniazdko RGB. Ci co korzystają z mono wystarczy gniazdo DB9. Audio można sobie wyprowadzić z modulatora
...na wtyku taki jak VGA, i będzie możliwość podłączenie do monitora VGA?
?
Jak rozumiem, jak monitor będzie multisync i będzie obsługiwał 15 kHz to tak?
Ale to nie będzie takie normalne VGA, tylko RGB / YpBR jak w telewizorach.
Koszt płytki wynosi 220zł + wysyłka listem poleconym priorytetowym 10zł. Aktualna lista zamówień jest tutaj. Jeśli ktoś chce się jeszcze dopisać, zapraszam.
Można poprosić o dopisanie do listy? 1 szt.
To ja poproszę 1 szt.
Poproszę 1 szt.
Ja też poproszę.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowy projekt GTIA
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 50 zapytań